Vilniuje degė apleista lavoninė

Vilniuje didžiulės ugniagesių pajėgos pirmadienį naktį gesino apleistą lavoninę. Spėjama, kad gaisrą galėjo sukelti benamiai.

Apie S.Žukausko gatvėje degantį devintą pastatą Bendrajam pagalbos centrui telefono numeriu 112 buvo praneša 2.17 val. Apie gaisrą pranešė saugos tarnybos budėtojai.

Į buvusį Šiaurės miestelį atvykus pirmoms komandoms, paaiškėjo, kad dega apleista lavoninė. Stogas liepsnojo atvira ugnimi. Prie lavoninės buvo atsiųsti ir medikai, nes įtarta, kad viduje gali būti žmonių.

„Į gaisravietę atsiųsti septyni gaisriniai automobiliai. Iš karto patikrinome visą pastatą, tačiau nukentėjusiųjų neradome“, – įvykio vietoje sakė gelbėjimo operacijų vadovas Vytautas Nenartavičius.

Anot gelbėtojų vado, gaisro židinys buvo vienoje patalpoje.

„Įvykio vietoje jau dirba ekspertai, jie nustato, dėl ko kilo gaisras“, – apie 3.30 val. sakė V.Nenartavičius. Plintanti ugnis buvo sustabdyta, tačiau ugniagesiai dirbo iki ryto. Šeštą valandą ugniagesiai dar budėjo gaisravietėje.

Per gaisrą smarkiai aprūko patalpos, ugniagesiai apardė lavoninės stogą.

Spėjama, kad gaisrą galėjo sukelti benamiai.

Anot ugniagesių, sekmadienį dieną degė visai šalia esantys sandėliukai. Neabejojama, kad gaisrą juose sukėlė benamiai.

Ugniagesiai spėlioja, kad netekę būsto benamiai galėjo įlįsti nakvoti į apleistą, tačiau tebesaugomą lavoninę. Anot ugniagesių, benamiai lavoninėje tikriausiai norėjo pasišildyti ir susikūrė lauželį.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių