Vilniuje daugiabutyje kilusiame gaisre žuvo du žmonės (papildyta)

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje Pašilaičių mikrorajone kilusiame gaisre žuvo du žmonės, dar vieną pavyko išgelbėti.

Gaisre žuvo dvi moterys - 60 metų buto savininkė ir pas ją į svečius užsukusi draugė. Jos asmenybė nustatoma, tačiau spėjama, kad ši moteris gyveno gretimame name.

Iš ugnies išgelbėtas 50-metis buto savininkės sugyventinis nugabentas į ligoninę, jo būklė kritinė, abejojama ar vyras išgyvens. Vyrui smarkiai pažeisti plaučiai.

Ugniagesių teigimu, pirmame aukšte esančiame bute užsidegė skudurai, o jiems degant susidarė labai aukšta temperatūra, todėl žmonės ir nesugebėjo išeiti iš degančio buto.   

Apie Gabijos 39-ajame name degantį butą Bendrojo pagalbos centro budėtojams buvo pranešta 20.31 val.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Skambinusių kaimynų nuogąstavimai, kad bute gali būti žmonių pasitvirtino – iš degančio buto buvo išneštas ir atvykusiems greitosios pagalbos medikams perduotas vienas žmogus. Netrukus, užgesinus liepsnas, bute rasti ir dar dvi moterys.

Joms medikai jau niekuo padėti negalėjo. Abi moterys buvo mirusios.

Kaimynai pasakojo, kad užuodę dūmus bandė išeiti į laiptinę. Laiptinė buvo sklidina tirštų dūmų, todėl jie liko namuose ir iškvietė ugniagesius. Laimė, kitų butų gyventojai nenukentėjo.

Su keltuvu atskubėję gelbėtojai gyventojų neevakavo – gaisras buvo greitai užgesintas, o laiptinė pravėdinta. Anot ugniagesių, bute prikrauta labai daug įvairių skudurų. Manoma, kad gaisras kilo nuo nuorūkos.

Šiame bute gaisras kilo jau trečią kartą. Prieš porą metų iš gaisro ketvirtadienį ištrauktas vyras buvo padegęs lovą. Tuomet jo gyvybę išgelbėjo kaimynai. Ištraukė jį į lauką, o gelbėtojai degančią lovą išmetė pro langą. Tuomet jis gaisrą sukėlė užmigęs su cigarete.

Anot kaimynų, bute nuolat buvo girtaujama, išgertuvės užsitęsdavo iki paryčių. Policijos pastaruoju metu žmonės nekviesdavo – ji nepajėgė nuraminti nuolat triukšmaujančių girtuoklių.


Šiame straipsnyje: gaisrasGabijos g

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių