Vilniuje avariniu būdu leidosi lėktuvas iš Egipto, žmonės nenukentėjo

Vilniaus oro uoste pirmadienį avariniu būdu leidosi iš Egipto skridęs lėktuvas, žmonės per incidentą nenukentėjo.

Kaip portalui 1diena.lt sakė šiuo lėktuvu skridęs keleivis Mantas, panika tarp keleivių nekilo. "Lėktuvo vadas mums pranešė, kad yra problemų su važiuokle, apsukome ratą aplink Vilnių ir nusileidome", - pasakojo iš Hurgados kurorto grįžęs vilnietis.

Anot jo, šiek tiek nemaloniau buvo nusileidus ant žemės, kai lėktuvas buvo staigiai sustabdytas ir išjungti jo varikliai. "Po to sulaukėme, kol lėktuvas bus nutemptas arčiau oro uosto pastato ir išlipome. Triukšmavo tik vaikai, bet tai įprasta, nes nusileidžiant dėl slėgių skirtumo jiems užgula ausis", - kalbėjo Mantas.

Kaip pranešė Tarptautinio Vilniaus oro uosto Komunikacijos vadovė Saulė Šiaulienė, oro linijoms "Small Planet Airlines" priklausantis orlaivis Vilniuje nusileido 15.31 val.

Lėktuvo įgulai buvo kilę įtarimų dėl važiuoklės techninės būklės, tačiau įsitikinus, kad važiuoklė sėkmingai išsiskleidė, orlaivis nusileido Vilniaus oro uoste. Vis dėlto, įgula paprašė, kad nuo kilimo-leidimosi tako orlaivis buvo nuvilktas į  stovėjimo aikštelę.

Kaip įprasta tokiais atvejais, norint užtikrinti visišką orlaivio keleivių į įgulos saugumą, į oro uostą buvo iškviestos visos gelbėjimo pajėgos: gaisrinės ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Pasak S.Šiaulienės, šių procedūrų laikomasi kiekvieną kartą, kai įtariamas nors ir mažiausias lėktuvo gedimas.

Laimė, visi lėktuvo keleiviai buvo sėkmingai  išlaipinti, nei vienam jų medikų pagalbos neprireikė.

Iš viso lėktuvu skrido 153 keleiviai: 135 suaugusieji, 18 vaikų ir 2 kūdikiai.

Nusileidusio orlaivio modelis A320, registracijos numeris - YLLCE, keliamoji galia - 77 t. Orlaivyje iš viso yra 180 keleivių vietų.

Po sėkmingo nusileidimo lėktuvą tikrina specialistai, bandoma išsiaiškinti, kodėl prietaisai užfiksavo važiuoklės gedimą.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
o koks cia kriminalas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių