Vilniaus valdžia patenkinta eksperimento „šviesu tamsu“ rezultatais

Šiąnakt nepašviestoje Savanorių prospekto atkarpoje užregistruoti du eisimo įvykiai. Vilniaus valdžia tikina, kad jie su eksperimentu nesusiję, bet ateityje ketina gatvės dalyje palikti šviesti kas trečią žibintą.

V.Milėnas: „Tokių avarijų nutinka ir dieną“

Vidurnaktį Vilniaus meras Vilius Navickas, jo pavaduotojas Romas Adomavičius, savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas bei savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktorius Virginijus Pauža susirinko Savanorių prospekto atkarpoje esančioje degalinėje stebėti ekperimento.

Šie per žvalgytuves jokių incidentų dėl apšvietimo stokos nepastebėjo. Tačiau ryte V.Milėną pasiekė policijos suvestinės – nepašviestoje Savanorių prospekto atkarpoje, nuo Gerosios vilties žiedo iki Galvės gatvės, įvyko dvi avarijos: susidūrė lengvieji automobiliai. Jų metu keleiviai nenukentėjo, nežymiai aplamdytos transporto priemonės. Valdžia įsitikinusi, kad šie du autoįvykiai su eksperimentu nesusiję.

„Tokių atvejų mieste kasdien nutinka šimtai, net ir šviesiu paros metu“, - tikino administracijos direktorius.

Sutaupys 6 mln. litų

Savivaldybės kolegijos posėdžio pradžioje Vilniaus meras Vilius Navickas džiugiai paskelbė – tragedijos neįvyko.

„Išjungėme Ignalinos atominę elektrinę – gyvenimas nepasibaigė. Išjungsime truputį daugiau žibintų mieste – gyvenimas taip pat dėl to nepasibaigs“, - komentavo V.Navickas

Su bendrovės Vilniaus apšvietimo tinklų vadovybe pasitarus priimtas sprendimas, kad pagrindinėse miesto gatvėse gana saugu uždegti kas trečią žibintą. Tačiau ateityje Savanorių prospekto palikti skendėti tamsoje nebeketinama. Ten taip pat švies vienas iš trijų žibintų, nes, V.Milėno nuomone, taip gyventojams bus jaukiau. Atjungdama du žibintus iš trijų savivaldybė ketina sutaupyti apie 6 mln. litų.

Daugiau žibintų degs tik prie pėsčiųjų perėjų, autobusų stotelėse, kiemuose, praėjimuose. Tačiau dėl kitų gatvių apšvietimo bus apsispręsta vėliau, kuomet Vilniaus apskrities vyriausiais policijos komisariatas pateiks informaciją apie pavojingiausius miesto gatvių ruožus. Informacijos savivaldybė tikisi sulaukti dar šią savaitę.


Šiame straipsnyje: gatvių apšvietimasavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių