Valgymas prie vairo 80 proc. padidina nelaimingų atsitikimų riziką

Geriate kavą arba valgote sumuštinį vairuodami automobilį? Niekada daugiau to nedarykite!

Valgymas sėdint prie vairo maždaug 80 proc. padidina nelaimingų atsitikimų riziką bei lemia 65 proc. pavojingų situacijų kelyje.
Labiausiai nerekomenduojama vairuojant gerti karštus gėrimus bei valgyti maistą, kuriuo lengva apsidrabstyti.

Ekspertų nuomone, vairuotojo koncentracijos stoka yra viena pagrindinių nelaimingų atsitikimų kelyje priežasčių. Sėdint prie vairo būtina sukaupti dėmesį į vairavimą ir nuolat stebėti aplinką. Tik taip galima laiku sureaguoti į iškylančius pavojus.
„Tokie veiksmai kaip radijo stočių keitimas, rausimasis daiktadėžėje, valgymas arba gėrimas atitraukia dėmesį nuo kelio ir trukdo susikaupti“, – aiškina „Renault“ vairavimo mokyklos direktorius.

JAV atlikti tyrimai parodė, kad valgymas vairuojant yra plačiai paplitęs įprotis.

Net 86 proc. amerikiečių prisipažino, kad bent kartą valgė arba gėrė vairuodami, o 57 proc. tai daro nuolatos.

Arbata arba kava vairuojant gali būti ypač pavojinga, nes vairuoti trukdo ne tik pats karštų gėrimų vartojimas, tačiau ir jo sukeliami padariniai.

Važiuojant nelygiu ar duobėtu keliu, gėrimas gali išsipilti ir apiplikyti vairuotoją, taip atitraukdamas jo dėmesį nuo kelio. Bet koks maistas, galintis ištepti drabužius ar rankas, taip pat neigiamai veikia vairuotojo koncentraciją.

„Dauguma vairuotojų iš karto puola valytis dėmes, o tai reiškia ne tik rankų atitraukimą nuo vairo, tačiau ir bent akimirkai kitur nukreiptą žvilgsnį“, – tikina ekspertai.

Riebus maistas sukelia papildomą grėsmę, nes taukuotos rankos trukdo tinkamai laikyti vairą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuke

nuke portretas
ir rukymas ir valgymas ,viskas padidina rizika ir net labai ,karta teko matyti viena varna vairuojant ir sustojus prie sviesaforo spaudesi spuoga ,uzsidegus zaliai sviesai ji net nezino kaip vaziuoti paskui, dare tokius manevrus kad man net siurpu daresi ,trukde kitiems, kita dazesi paskui griebiasi vairo ,susimete irgi avarine situacija sukele ,zodziu ziopliu yra ......

qq

qq portretas
valgymas-80%,rukymas -50%,mobilus,jei gerai pamenu,-90% .taigi,jei mane pamatysit vaziuojanti atsargiai,tikimye kad i jus resiuos 220% :D:D:D

ypač

ypač portretas
karštos dešros ryjimas padidina nelaimingų atsitikimų tikimybę
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių