Ukmergės rajono Vidiškių miestelio vos nenusiaubė gaisras

Siaučiantis stiprus vėjas antradienį sukėlė didžiulį gaisrą Ukmergės rajone Vidiškių miestelyje. Į gaisravietę suvažiavę beveik visi rajono ugniagesiai sugebėjo užkirsti kelią didelei nelaimei. Liepsnos pridarė nuostolių tik trijų sodybų gyventojams, pranešė portalas vilkmerge.lt

Pirmasis pagalbos prašymas gautas iš Taikos gatvės apie 6 val. ryto. Ugniagesiams pranešta, jog dega ūkinis pastatas. Jau vykstant pirmiesiems trims ekipažams gyventojai gelbėtojus informavo jog užsidegė ir dviejų kaimynų ūkiniai pastatai. Tuo metu rajone siautė stiprus vėjas.

Meteorologų duomenimis vėjo gūsiai siekė iki 20 metrų per sekundę. Tad dar nenuvykus į gaisravietę, budintis pamainos vadas priėmė sprendimą kviesti papildomas pajėgas.

Gyventojai teigė išgyvenę tikrą košmarą - vėjo įpūsti ugnies liežuviai kilo į didelį aukštį. Liepsnų žiežirbos krito net ant kitoje gatvės pusėje stovinčių pastatų. Kaimynai teigė kurį laiką net nežinojo ką daryti, ar padėti į nelaimę papuolusiems žmonėms ar pradėti gelbėti savo turtą. Dėl stipraus vėjo gelbėtojams ugnies plitimą pavyko sustabdyti tik už poros valandų.

Sodyboje kurioje kilo gaisras sudegė ūkinis pastatas bei du lengvieji automobiliai, apdegė lauko virtuvė bei malkinė. Ugniagesiams pavyko išsaugoti už kelių metrų esantį mūrinį namą. Šalia esančiame kaimynų sklype taip pat sudegė ūkinis pastatas bei jame buvusios dvi kiaulės bei stipriai apdegė malkinė su garažu. Gelbėtojams pavyko išsaugoti visai šalia stovintį ir jau liepsnos liežuvių apimtą medinį namą. Trečioje sodyboje sudegė ūkinis pastatas, čia taip pat išgelbėtas medinis namas. Dėl ko kilo gaisras, aiškinasi pareigūnai.

Vidiškių seniūnas Virgilijus Štaras pamatęs danguje ugnies liežuvius sėdo į automobilį ir atlėkė į nelaimės vietą. Jis baiminosi, kad jo miestelį ištiks Švėkšnos likimas - didžiulis gaisras Šilutės rajone Švėkšnos miestelyje kilo 2006 metais. Tuomet įsiplieskusi ugnis pasiglemžė keturis gyvenamuosius namus, tiek pat ūkinių pastatų. Liepsnas tramdę žmonės patyrė traumas.

Nuo gaisro nukentėjusiems gyventojams bus siūloma rašyti prašymus vienkartinėms pašalpoms gauti. Taip pat svarstoma galimybę nelaimėliams skirti medienos, reikalingos pastatams atstatyti.


Šiame straipsnyje: gaisrasVidiškių miestelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių