Tragiškai pasibaigusių lenktynių vaizdo įrašas išplatintas internete

Internete išplatintas šiurpios avarijos, nusinešusios dviejų jaunuolių gyvybes Klaipėdoje, įrašas. Nuorodos į šiurpią vaizdo medžiagą vakar išplito socialiniuose tinkluose. Kas išplatino šiuos vaizdus, kol kas nėra žinoma.

„Klaipėda“ jau rašė, kad gegužės 2-ąją prieš vidurnaktį prie pat Dramos teatro BMW automobilis rėžėsi į medį. Du 22 metų vaikinai žuvo iš karto, o mašiną vairavęs jaunuolis buvo nuvežtas į ligoninę ir liko gyvas.

Antradienį platintame įraše matyti, kad prie Naujojo Sodo ir Naujosios Uosto gatvės sankryžos sustoję vairuotojai ėmė spontaniškai lenktyniauti. Vaizdas registratoriumi fiksuotas iš antrosios mašinos.

Prieš pat Pilies tiltą pirmąja eismo juosta važiavęs automobilis išsiveržė į priekį.

Vos kelios įrašo akimirkos leido pareigūnams įtarti, kad avarijos kaltininkas – vairuotojas. Nepamatuotai didelis greitis neleido suvaldyti BMW, kuris nusileidęs nuo tilto, staiga metėsi į kairę pusę ir tėškėsi į medį.

Avarijos metu akimirksniu žuvo 1991 m. gimę draugai Mantas Kvedarauskas ir Eivydas Pocius.

Skolintą automobilį vairavęs jų bendraamžis Vilius Cemnolonskis nukentėjo nesunkiai.

Vaizdo įrašas byloja, kad gatvė įvykio metu buvo visiškai tuščia, tik prieš pat prasidedant lenktynėms prieš abu automobilius pravažiavo kita mašina.

Vos po kelių akimirkų po nelaimės įvykio vietoje jau buvo daug mašinų, žmonės bėgo artyn prie sumaitoto BMW 528, skambino telefonais, veikiausiai pranešdami medikams apie nelaimę.

Kitos, kruvinose lenktynėse dalyvavusios mašinos ekipažas – vaikinas ir mergina netrukus apgręžė automobilį ir grįžo į įvykio vietą. Vaizdo įraše matyti, kokie sutrikę ir priblokšti jie abu buvo.

„Vaizdo įrašas dar kartą patvirtino, kad avarija įvyko dėl didelio greičio. Įtarimai sukėlus avariją, kurioje žuvo du žmonės, pareikšti automobilį vairavusiam asmeniui. Ar jis buvo blaivus, dar neturime oficialaus atsakymo. Be to, sprendžiame, ar patraukti atsakomybėn kito, greta važiavusio BMW vairuotoją“, – vakar teigė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Žuvę vaikinai palaidoti šeštadienį.

Eismo nelaimės vietoje medžio nebėra, įvykio vietą žymi tik gėlės ir degančios gedulo žvakės. Po tragedijos ugniagesiams teko plauti kraują nuo sienos, į kurią rėžėsi mašina.

Vaizdo įrašą galite pasižiūrėti čia.


Šiame straipsnyje: avarijaeismo įvykisGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
šiaip įdomumo dėlei koks greitis čia galėjo būt? Matau vienintelį nelaimės faktorių - greitis. Vairuotojo veiksmų net nenoriu komenuot, tiesiog pervertino savo galimybes.

operatoriau

operatoriau portretas
Įdomu ar už dalyvavimą ir provokavimą lenktyniaut nėr baudos? Visgi matau, kad prieš tai "pirmavo " operatorius. Taigi kaip ir eismo įvykio dalyvis?

Lika

Lika portretas
Nereikia skristi greičiau už savo angela..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių