Tiriama NATO kario sukelta avarija

Vilniaus apygardos prokuratūra pranešė, kad Vilniaus apskrities Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl NATO kario, sukėlusio eismo įvykį, kuriame vienas žmogus žuvo, o kitas patyrė komą.

Kaip jau buvo portale rašyta vakar, gruodžio 8 d. kelio Panevėžys - Vilnius 78 kilometre, netoli Ukmergės į laidotuvių procesijos kolonos paskutinį automobilį atsitrenkė, kaip įtariama, dideliu greičiu važiavusi „Škoda", kurią vairavo NATO misiją atliekantis 278-erių metų JAV oro policijos misijos Baltijos valstybėse JAV karinių oro pajėgų kriminalinių įvykių tyrėjas.

Vyras avarijoje nenukentėjo, po medicininės apžiūros jis buvo išleistas iš ligoninės. Eismo įvykio metu žuvo automobiliu „VW Passat", į kurį atsitrenkė kariškis, važiavęs 60 metų keleivis, o 54-erių vairuotojas patirtą galvos traumą gydosi ligoninėje.

NATO kariui surašytas pranešimas dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos. Jam paskirtos dvi kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir karinio dalinio, kuriame jis tarnauja, vadovybės priežiūra.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Ukmergės rajono apylinkės prokuratūra. Ikiteisminio tyrimo eiga detaliau nekomentuojama.


Šiame straipsnyje: NATOžuvoavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių