Per šventes gaisruose žuvo 13 žmonių

Šiemet Kalėdos buvo, kaip niekad, tragiškos: gaisruose žuvo 13 žmonių, dar du apdegė. Anot ugniagesių, gaisrai kilo dėl žmonių nerūpestingumo ir pernelyg didelio atsipalaidavimo.

Kalėdinės šventės Lietuvoje – tragiškų gaisrų metas. 2007-aisiais šventiniu laikotarpiu žuvo 13 žmonių, šiemet – lygiai tiek pat. Pernai sutinkant Naujuosius gaisruose žuvo penki žmonės, belieka tikėtis, kad žmonės šiemet bus atsargesni.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gruodžio 24-28 dienomis Lietuvoje kilo 222 gaisrai. Dar 6 žmones išgelbėjo ugniagesiai gelbėtojai, kurie šiomis dienomis atliko 58 gelbėjimo darbus.

Šių metų Kalėdų šventės buvo pažymėtos kaip niekad tragiškų gaisrų gausa: per keturias šventines dienas Lietuvoje buvo įregistruoti 222 gaisrai, kuriuose ugnis pasiglemžė 13 žmonių gyvybes ir 2 piliečius traumavo. Dar 6 žmones išgelbėjo ugniagesiai gelbėtojai, kurie šiomis dienomis atliko 58 gelbėjimo darbus.

Šventinėmis dienomis kilo du gaisrai, kuriuose žuvo po tris žmones, ir vienas gaisras, kuriame ugnis nusinešė dviejų žmonių gyvybes. Ypač tragiškas buvo šventinis Kūčių vakaras ir naktis. Pirmoji nerami žinia tą vakarą atskriejo iš Kauno, kur Lazūnų gatvėje užsidegė gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė kambarys ir jame buvę baldai bei kiti namų apyvokos daiktai. Kambaryje buvo rastas apdegęs 67 metų vyras ir be gyvybės ženklų 62 metų moteris.

 Naktį Šiaulių miesto pakraštyje, sodų bendrijoje „Žibutė" buvo pastebėtas degantis medinis sodo namelis. Gaisro metu nudegė namelio stogas, išdegė vidus. Numalšinus liepsnas gaisravietėje buvo aptikti 3 stipriai apdegę žmonių kūnai. Spėjama, kad tai namelio gyventojai bei jų draugas, kurie, kaip manoma, po vaišių galėjo neatsargiai rūkyti ir sukelti šį pražūtingą gaisrą.

Tokia pat tragiška nelaimė įvyko antrąją Kalėdų naktį Joniškio miesto pašonėje esančioje sodų bendrijoje ,,Sidabra", kur taip pat užsiliepsnojo sodo namelis. Naktį šiame namelyje taip pat buvo smarkai švenčiama, o paryčiais pastate ir įvyko ši tragedija. Degantį namelį užgesino kaimynų iškviesti ugniagesiai, tačiau ugnis spėjo sunaikinti stogą ir perdengimą, išdegė ir pastato vidus. Gaisravietėje buvo rasti apdegę dviejų vyrų ir moters palaikai. Įtariama, kad ir čia žmones galėjo pražudyti jų pačių pernelyg didelis atsipalaidavimas ir neatsargumas.

Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi buvo sukelta ir daugiau tragiškų gaisrų. Kupiškio rajono Terpeikių kaime antrąją Kalėdų užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Degantis namo šeimininkas sugebėjo dar pats išeiti iš pastato, o lauke jį užgesino atbėgę kaimynai. Iškviesti medikai nukentėjusįjį išvežė į ligoninę, o atskubėję ugniagesiai  užgesino gerokai apdegusį medinį namą.

Gruodžio 27-osios naktį gaisrai pražudė du, kaip spėjama, neatsargius rūkalius. Vienas iš jų žuvo per gaisrą, kilusį Raseinių rajono Nemakščių miestelyje, o kitas Varėnoje, Gedimino gatvėje. Šiuose gaisruose išdegė kambariuose patalynė ir skudurai.

 Dar du žmonės tą dieną žuvo Raseinių rajono Žibulių kaime, kur išdegė gyvenamasis namas, ir Kaune, Birštono gatvėje, kur apleistame pastate išdegė šiukšlės.


Šiame straipsnyje: žuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių