Susidūrus autobusui ir vilkikui nukentėjo penki užsieniečiai

Anykščių ir Ukmergės rajonų riboje susidūrus autobusui ir vilkikui nukentėjo mažiausiai penki užsieniečiai. Sužeistųjų skaičių pareigūnai dar tikslina: gali būti, kad kai kurie kelionę pratęsę autobuso keleiviai į medikus kreipsis vėliau.

Avarija kelyje Utena–Kaunas, netoli Ukmergės rajone esančio Radiškio, įvyko antradienį apie 8 val. Rusijos bendrovei priklausantis autobusas išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešais važiuojančiu vilkiku.

Spėjama, kad autobuso vairuotojas, Rusijos pilietis, užsnūdo prie vairo. Keleiviai sako, kad vairuotojas ilgai važiavo be pamainos ir buvo pavargęs, praneša portalo vilkmerge.lt žurnalistai. Per susidūrimą autobusas smarkiai apgadino vilkiko šoną. Matyt, po smūgio pabudęs vairuotojas vairą iš karto nusuko į dešinę ir autobusas nuvažiavo nuo kelio į laukus. Laimė, Prancūzijos piliečius namo vežęs autobusas neapvirto.

Per susidūrimą buvo sužaloti mažiausiai keturi autobuso keleiviai, juos medikai nuvežė į Anykščių ligoninę. Sunkiausią traumą patyrė  autobuso vairuotojas – jam nustatytas atviras kojos lūžis. Nukentėjusysis nuvežtas į Ukmergės ligoninę.

Autobusas turistus vežė iš Rusijos miesto Sankt Peterburgo į Paryžių. Užsieniečiai galvoja namus pasiekti traukiniu arba kitu autobusu.

Į avarijos vietą buvo nusiųsti ir gelbėtojai. Tačiau žmonių vaduoti neprireikė, ugniagesiai tik nuplovė kelią.

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Avarija įvyko šalia pat Ukmergės ir Anykščių rajonų ribos. Avarijos aplinkybes tiria Anykščių policija.

Vieno Prancūzijos universiteto 23 studentai ir penki profesoriai į Sankt-Peterburgą atskrido lėktuvu. Dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio lėktuvu grįžti namo jie jau kelias dienas negali, todėl važiavo pasamdytu autobusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių