Suimti įtariamieji, galėję padegti policijos automobilius (papildyta)

Tiriant Kupiškio rajono policijos komisariato automobilių padegimą, sulaikyti keli asmenys, du įtariamieji suimti, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Įtarimai dėl turto sugadinimo pateikti 21 ir 22 metų kupiškėnams. Jie policijai žinomi, anksčiau teisti už viešosios tvarkos pažeidimą.

Didelį rezonansą šalyje sukėlęs įvykis intensyviai tiriamas, prokurorai ir policijos pareigūnai apie atliekamą ikiteisminį tyrimą kol kas komentarų neteikia, teigiama pranešime.

Rugsėjo 18-ąją Kupiškyje, policijos komisariato kieme, degiuoju skysčiu aplaistyti ir padegti pareigūnų automobiliai.

Kupiškio komisariate budėjęs vyresnysis postinis apie 4 val. monitoriuje, į kurį perduodami aplink pastatą įrengtų stebėjimo kamerų filmuojami vaizdai, išvydo liepsnų pliūpsnį. Pareigūnas apie gaisrą iškart pranešė ugniagesiams ir patruliuojančiam policijos ekipažui, o pats išlėkė gelbėti automobilių.

Kartu su atskubėjusiais patruliais budėtojas puolė traukti šalin dar liepsnos nepaliestų automobilių, o ugniagesiai malšino ugnį. Tačiau nepaisant gelbėtojų pastangų, visiškai sudegė arčiausiai pastato stovinti 2005 metų gamybos „Škoda Octavia“, kuria važinėjo patruliai. Ugnis stipriai apgadino ir šalia stovintį visureigį „Mitsubishi Pajero Sport“, kuriuo naudojosi apylinkių tyrėjai.

„Tai – išpuolis prieš visą policiją. Jeigu jau išdrįstama pasikėsinti į valstybinės institucijos, tiriančios nusikaltimus, turtą, mūsų garbės reikalas – kuo greičiau rasti piktadarius“, – tuomet įvykį įvertino policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas.


Šiame straipsnyje: gaisraspadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių