Soduose gaisrai kyla dėl neatsargumo

Vakar Vilniaus rajone sodų bendrijoje „Vakaras“ užsidegė sodo namelis. Gaisrininkai sako, kad tokie gaisrai dažniausiai kyla dėl žmonių neatsargumo.

Gaisro metu supleškėjo pastato stogas ir perdengimas, išdegė mansarda, pirmas namo aukštas. Tokie atvejai soduose pasitaiko gana dažnai. „Dažniausia tokių gaisrų priežastis šiuo metu – neteisingas neteisingas krosnių, kaminų eksploatavimas. Dabar juk šalta, žmonės nuolat kūrena, o krosnis reikia nuolat prižiūrėti, ar jos nesuskeldėjusios, tikrinti, ar sandarūs kaminai“, - sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Vladas Rakštelis.

„Antra priežastis – neteisingas elektros prietaisų naudojimas. Jei namelyje ne nuolat gyvenama, tik atvažiuojama savaitgaliais, elektros įrangos dažnai niekas neprižiūri, laidai kažkur pradeda kibirkščiuoti ir tai dažnai sukelia gaisrus. Trečia - dažnai žmonės atvažiavę atsipalaiduoja, būna neatsargūs su ugnimi. Neprižiūri krosnių, numeta nuorūkas, neatsargiai elgiasi su žvakėmis, ar elektros įranga. Neatmestinos ir benamių įsilaužimo ir padegimo versijos. Po įsilaužimo kartais jie taip bando paslėpti pėdsakus“, - aiškino V.Rakštelis.

Kaip apsisaugoti nuo tokių nelaimių? „Pirmiausia išvažiuojant iš namelio reikia patikrinti, ar krosnis užgesinta, ar išjungta elektros įranga. Gerai uždaryti namelį, duris, langines, jei tokios yra, kad ilgapirščiams būtų sunkiau įsilaužti“, - patarė V.Rakštelis.


Šiame straipsnyje: gaisrasugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių