Šilumos tinklų avarijos likvidavimas priminė virinimą po vandeniu

Ketvirtadienio rytą netoli Lukiškių aikštės įvykus šiluminių tinklų avarijai visą dieną V.Kudirkos gatvės apylinkės „virė“ dūmų kamuoliuose. „Vilniaus energijos“ teigimu, tik apie 22 val. avarinės tarnybos darbuotojams pavyko likviduoti įvykio pasekmes. Įmonės darbuotojams pavyko užlopyti tinkle atsivėrusią 30 cm skylę.

Įmonės atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas teigė, kad ketvirtadienio dieną darbai vyko ypač ekstremaliomis sąlygomis. „Esant žemai oro temperatūrai ir virstant garams susidarė apie 140 laipsnių skirtumas. Darbo sąlygos buvo ypač ekstremalios. Jas palyginti galima su virinimu po vandeniu“, - teigė pašnekovas. Įvykio vietoje visą dieną dirbo kelios brigados. Kad nesušaltų darbuotojai buvo nuolat maitinami karštu maistu ir arbata.

Apie 22 val. avarijos likvidavimo darbai buvo baigti ir šildymas atstatytas pastatams, kuriems šiluma tiekiama avariją patyrusiu šilumos tinklu. Kaip teigė N.Mikalajūnas, tik trims namams iškart nepavyko vėl pradėti tiekti šildymo. Šie šylančius radiatorius galėjo pajusti apie vidurnaktį.

„Vilniaus energija“ ketvirtadienio vakarą siūlė gyventojams, kurių namuose itin šalta, važiuoti nakvoti į viešbučius, kurių išlaidas pasižadėjo kompensuoti įmonė. „Į mus kreipėsi 9 klientai, sakydami, kad vyks nakvoti į viešbučius. Pasirūpinome jų butų apsauga naktį. Kiek nuvyko mums nepranešę, kol kas nežinome“, - teigė N.Mikalajūnas.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai pranešė, kad nuo penktadienio veikia įmonės žalos atlyginimo centras, į kurį gali kreiptis klientai, nukentėję nuo V.Kudirkos gatvėje trūkusio šilumos tinklo vamzdžio.

Kol kas „Vilniaus energija“ kol kas neskelbia, kokius nuostolius įmonei atnešė šaltą ketvirtadienio rytą įvykusi šilumos tinklų avarija.


Šiame straipsnyje: šilumos trąsaavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Įdomu, kokios konfigūracijos buvo ta skylė: išilgai vamzdžio, išilgai siūlės, ar skersai vamzdžio, ar plėštinė, ar prarūdijusi. Ar tai komercinė paslaptis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių