Šiluminės trasos avarija: gyventojams siūloma apsistoti viešbučiuose

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas teigia, kad nepatogumų dėl netiekiamos šilumos patiriantys Vilniaus centro gyventojai gali apsistoti viešbučiuose.

„Tie klientai, kurie serga, ar turi mažų vaikų, ar yra kokie kiti niuansai, yra kviečiami ir vykti į viešbučius. Jei yra poreikis ir žmonės negali laukti šilumos, kuri netrukus turėtų juos pasiekti, kviečiame nešalti ir vykti į viešbutį“, - BNS sakė N.Mikalajūnas.

Pasak jo, viešbučių sąskaitos bus kompensuojamos.

N.Mikalajūno teigimu, trūkusio vamzdžio remonto darbai yra baigti, o šildymo sistema yra užpildoma karštu vandeniu.

„Situacija tokia, kad pildome šilumos trasą technologiniu vandeniu, atstatome šildymą ir klausimus sprendžiame kiekviename name atskirai. Šilumos atstatymo darbai vyksta šiuo metu, trasos pildomos vandeniu, tik turime tai daryti atsargiai, kad nekiltų papildomos avarijos. Tai užtrunka ilgiau nei mes tikėjomės prieš valandą-kitą. Kol namai sušils praeis laiko, nes jie yra atšalę“, - pasakojo „Vilniaus energijos“ atstovas.

Jis pažymėjo, kad bendrovė padengs visus gyventojų dėl avarijos patirtus nuostolius.
„Rytoj 9 val. adresu Smolensko g. 12 pradeda veikti žalų reguliavimo centras ir visus mūsų klientus, kurie patyrė nuostolių dėl šio sutrikimo kviečiame kreiptis ir visi nuostoliai bus iki paskutinio cento atlyginti“, - teigė N.Mikalajūnas.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus centre, prie Lukiškių aikštės, dėl didelio šalčio šilumos trasoje trūko suvirinimo siūlė, atsivėrė 30 centimetrų pločio plyšys.

Likviduojant avariją, šilumos tiekimas iš pradžių apribotas 27 miesto centre esantiems daugiabučiams, paskui - dar daugiau nei šimtui namų. Pasak N.Mikalajūno, iki šiol šiluma apribota 146 namams. Tarp jų yra Seimas, Lukiškių tardymo izoliatorius - kalėjimas.


Šiame straipsnyje: šilumos trąsaavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių