Savaitgalį kilo per 100 gaisrų

Savaitgalį Lietuvoje kilo 119 gaisrų. Juose žmonių aukų juose pavyko išvengti, tik vienas gyventojas buvo traumuotas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, sekmadienio naktį apie 2 val. 30 min. Šilalės rajone, Grimzdų kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė stogas ir perdengimas, namų apyvokos daiktai, o namo savininkas, gesindamas gaisrą iki ugniagesių atvykimo, apdegė rankas. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Keletas kitų didesnių gaisrų:

Penktadienį apie 11 val. Mažeikių rajone, Juodeikiuose, AB-ėje „Mažeikių nafta", iš atviros siurblinės išsiliejus karštiems naftos produktams, jie savaime užsidegė 20 kv. m plote. Po poros minučių atskubėję ugniagesiai, per 20 min. gaisrą užgesino. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį apie 9 val. 30 min. Klaipėdos rajone, Veiviržėnų miestelyje, Vilkių gatvėje, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Per gaisrą supleškėjo pastato stogas, vandeniu buvo sulietas namo vidus bei čia buvę daiktai. Apie 10 val. 15 min. gaisras kilo gyvenamajame name Panevėžio rajone, Nainiškių kaime. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė vidus, sudegė čia buvęs turtas. Šių gaisrų priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 15 val. 45 min. Mažeikių rajone, Žemalės kame, užsidegė traktorius-krautuvas. Per gaisrą išdegė vairuotojo kabina, apdegė kėbulas ir variklis. Įvykis tiriamas.

Apie 17 val. 40 min. Utenos rajone, Naujasodžio kaime, užsiliepsnojo medinė pirtis. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Tą pačią dieną ugnis nuniokojo dar 3 pirtis: Ignalinoje, Radviliškio rajone, Baisogalos miestelyje ir Švenčionyse. Šių gaisrų aplinkybės dar tikslinamos.

Apie 18 val. 30 min. gaisras kilo Šakių rajone, Kudirkos Naumiestyje, Bagdono gatvėje stovinčiame ūkiniame pastate. Gaisro metu sudegė jo stogas ir apie 9 tonos viduje sukrauto šieno. Laimė, pavyko išgelbėti garažą, traktorių, malkinę ir sandėliuką, o gaisro priežastis aiškinama.

Vakar apie 23 val. 20 min. Raseinių rajone, Kaulakių kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, viso pastato stogas ir daržinė jau degė atvira liepsna. Per gaisrą sudegė daržinė ir malkinė, apie 5 tonos šiaudų, apdegė 4 kub. m malkų, nudegė viso pastato stogas. Įvykis tiriamas.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių