Per savaitgalį gaisruose žuvo šeši žmonės

Per praėjusį savaitgalį gaisruose žuvo šeši žmonės, septyni buvo sužeisti.

Per tris dienas Lietuvoje kilo 219 gaisrų, ne vieno gaisro metu žmonės nukentėjo apsinuodiję smalkėmis, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Pranešime pabrėžiama, kad smalkės yra labai klastingos: bespalvės, beskonės, bekvapės, vietiškai nedirginančios, tad apsinuodijimo pasekmės priklauso nuo smalkių koncentracijos ir žmogaus patalpoje praleisto laiko.

Jei smalkių koncentracija ore didelė, per kelias minutes žmogų gali apimti snaudulys, jis gali netekti sąmonės. Neretai gaisruose žuvę žmonės būna randami lovose, nepabudę iš miego.

Smalkių gali atsirasti, kai krosnyje dega malkos ir nėra geros ventiliacijos, nevalyti dūmtraukiai ar apgriuvusios ir netvarkingos krosnys. Smalkės patekusios į nevėdinamas patalpas, užteršia orą, kuriuo kvėpuojant ir įvyksta intoksikacija.

Apsinuodijus smalkėmis dėl deguonies trūkumo žmogus pradeda dusti: pirmiausia pažeidžiamos smegenys ir centrinė nervų sistema, taip pat pakenkiama kepenims, raumenims, kaulams bei kitoms žmogaus organizmo sistemoms.


Šiame straipsnyje: smalkėsgaisrasugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių