Rytiniame kamštyje nukentėjo 7 automobiliai (atnaujinta)

Šįryt netoli Vilniaus pedagoginio universiteto įvyko dvi avarijos, kuriose nukentėjo 7 automobiliai.

Interneto žiniasklaidoje pasklido gandai, kad Vilniaus centre šįryt susidūrė 10 automobilių. Pasirodė, kad iš tiesų avarijose nukentėjo 7 automobiliai.

Policijos duomenimis, žiede netoli Vilniaus pedagoginio universiteto priešais įvažiavimą į tiltą šįryt apie 8 val. ryto įvyko dvi eismo avarijos.

Pliaupiant lietui, vienas automobilis įvažiavo į priešais važiavusį kitą. Jiems sustojus, į paskutinį  įvažiavo dar vienas automobilis.  

Po keleto minučių netoliese įvyko dar viena avarija, į kurią pateko keturi automobiliai. Vienas automobilis įvažiavo  į kitą iš nugaros. Įvykus šiai avarijai, staiga stabdžius nuspaudė iš paskos važiavusio automobilio vairuotojas. Jis spėjo laiku sustabdyti mašiną ir ši neįvažiavo į avariją patyrusius pirmuosius du automobilius. Tačiau į minėtą trečiąjį automobilį nespėjęs sustabdyti įvažiavo dar vienas - jau ketvirtasis eismo avarijos dalyvis. 

Visose avarijose apgadinti automobiliai, bet žmonės nenukentėjo. Dėl avarijų kurį laiką Vilniuje susidarė didelė spūstis.

Rytą Vilnių buvo užpuolusi liūtis, kuri gerokai pablogino eismo sąlygas – prastas matomumas, automobilių langus taškantis vanduo.

Vilniaus Kelių eismo patrulių vadas Marius Putrimas portalui sakė, kad šios avarijos įvyko dėl vairuotojų žioplumo. Anot jo, vilniečiai važiuoja išsiblaškę, nesilaiko saugaus atstumo, todėl nespėja laiku sustabdyti automobilių. „Dauguma vairuotojų važiuoja bent 10 kilometrų greitesniu, nei mieste leidžiama, greičiu, nes tokio nežymaus „pažeidimo" neva negali užfiksuoti policija. Taigi nieko keisto, kad piko metu įvyksta grandininės reakcijos“,– sakė jis.

Anot pareigūno, vairuotojai įpranta prie gerų oro sąlygų, tad staiga užklupus lietui nesugeba persiorientuoti. Kai kelio danga slidi, ypač svarbu laikytis tinkamo saugaus atstumo. 


Šiame straipsnyje: avarijaeismas,spūstis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių