Ratą pametęs ir sunkią avariją sukėlęs vilkiko vairuotojas paspruko

Nuo vilkiko nukritęs atsarginis ratas apgadino lengvąjį automobilį ir nuo kelio nuvertė kitą vilkiką. Sunkiai sužalotas pastarojo vilkiko vairuotojas, o ratą pametęs vairuotojas nuvažiavo.

Avarija Molėtų plente per kilometrą nuo geografinio Europos centro įvyko apie pirmadienį 21 val. Per avariją apgadintas lengvasis automobilis „Opel“ ir apvirto vyną į Rusiją vežęs vilkikas. Lengvojo automobilio vairuotojas nenukentėjo, o vilkiko vairuotojas išvežtas į ligoninę. Anot nukentėjusiojo žmonos, vyro būklė sunki – naktį jam atlikta operacija.

Avariją sukėlė nuo kito vilkiko nukritęs atsarginis ratas. Jis kliudė lengvąjį automobilį ir atšokęs nuo jo nuskriejo po vyną vežančiu vilkiku. Pastarasis iš karto nulėkė nuo kelio. Vilkiko vairuotoją iš kabinos pavyko ištraukti be gelbėtojų pagalbos.

Į avarijos vietą antradienį rytą atvykę Lietuvos transporto įmonės darbuotojai sprendė, kaip perkrauti krovinį ir ištraukti vilkiką. Gali būti, kad per avariją  liko sveikų vyno butelių. Antradienį ryte nelaimės vietoje buvo laukiama muitininkų.

Pamestas ratas rastas šalia kelio miške. Dabar ieškoma vilkiko ir jo vairuotojo, pametusio ratą. Kol kas net nežinoma į Vilniaus ar į Utenos pusę važiavo vilkikas. Policija nukentėjusio vairuotojo žmonai patarė skubiai važiuoti į Latviją ir ratą pametusio vilkiko ieškoti prie sienos su Rusija.

Specialiosios tarnybos dar naktį ties avarijos vieta pastatė įspėjamuosius ir greitį ribojančius ženklus, tačiau didelė avarija traukė smalsuolius.

Ties įvykio vieta stojo ir pro šalį važiuojantis greitosios pagalbos ekipažas – budrūs medikai nė neklausdami, ar yra nukentėjusiųjų, iš karto skubėjo prie suknežintos kabinos.

Prie vilkiko besibūriuojantiems žmonėms užtikrinus, kad avarija įvyko dar vakar vakare, medikai grįžo į savo automobilį.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių