Prieš teismą stos du draugus pražudęs vairuotojas

Dideliu greičiu Pasvalio rajone lėkęs ir du žmones pražudęs bei dar vieną sunkiai sužalojęs vairuotojas stos prieš teismą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, užpernai lapkričio 5 dieną Pasvalio rajone A.B., vairavęs automobilį „Audi A6 Avant“, pažeidė kelių eismo taisyklių reikalavimus – nepasirinko saugaus greičio esant drėgnai kelio dangai – lėkė apie 142 kilometrus per valandą ir nesuvaldė automobilio.

Automobilis, nuvažiavęs nuo važiuojamosios kelio dalies į kairį kelkraštį, kelis kartus vertėsi dirbamos žemės lauke. Avarijos metu nukentėjo kartu vykę trys keleiviai: du jų, patyrę sunkius sužalojimus, mirė iškart, trečiajam buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Panevėžio apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė nagrinėti teismui perdavusi anksčiau teisto 28 metų panevėžiečio A.B. baudžiamąją bylą.

Palikęs sunkiai sužalotą draugą, kurio gyvybei grėsė pavojus, vairuotojas apie eismo įvykį ir nukentėjusiųjų būklę nepranešė pagalbą teikiančioms tarnyboms ar asmenims.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas teigia, kad teismui perduotoje baudžiamojoje byloje tirtas eismo įvykis ir jo pasekmės susijusios su kaltinamojo ir jo bendrininkų prieš dvejus metus tą pačią dieną įvykdytu nusikaltimu – svetimo turto pagrobimu Pasvalio rajono Tetirvinų kaime. Nuo pareigūnų kartu su bendrininkais sprukdamas vairuotojas vėl nusikalto – sukėlė eismo įvykį, pražudė du žmones, dar vieną sužeistą paliko be pagalbos.

Pasak prokuroro A.Navicko, Tetirvinų kaime budrūs kaimynai, pastebėję automobilį ir įtartinus asmenis prie namo, kurio šeimininkų tuo metu nebuvo, pranešė policijai. Paaiškėjo, kad automobilio numeriai buvo prieš dvi dienas pavogti Panevėžyje, nes buvo planuota įvykdyti nusikaltimą.

 


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių