Polocko gatvėje nugriaudėjo sprogimas (papildyta)

Trečiadienį prieš pietus Vilniuje, Užupyje, nugriaudėjo sprogimas, kilo gaisras. Sprogimo priežastis – dujų nuotėkis.

Pranešimą apie sprogimą Bendrasis pagalbos centras gavo 11.48 val. Skambinęs asmuo pranešė, kad Polocko gatvėje, prie pirmu numeriu pažymėto namo, vykdant dujotiekio remonto darbus įvyko sprogimas, po kurio kilo gaisras.

Į įvykio vietą iškart atsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, greitosios pagalbos medikai, policijos pareigūnai.

Jiems atvykus, paaiškėjo, kad pirminė informacija buvo šiek tiek netiksli, sprogo ne prie namo, o namo rūsyje. Sprogimo banga nusirito per visą laiptinę, antrame aukšte išdužo langų stiklai, kuriuos sprogimo banga nubloškė net ant kitoje gatvės pusėje esančio šaligatvio.

Portalą diena.lt namo gyventojai tikino, kad visą rytą užuodė aitrų dujų kvapą. Įtardami, kad kažkur gali būti dujų nuotėkis, žmonės iškvietė bendrovės „Lietuvos dujos“ specialistus.

Atvykę dujininkai įtarė, kad dujos sklinda pažeisto dujotiekio. Dujininkams pradėjus dirbti, po kelių minučių nugriaudėjo sprogimas. Žmonės sakė, kad „Lietuvos dujų“ darbuotojai kažką gręžė sienoje: buvo girdėti grąžto-perforatoriaus garsas.

Spėjama, kad nuo žiežirbos sprogo rūsyje susikaupusios dujos.

Per sprogimą lengvai nukentėjo vienas „Lietuvos dujų“ darbuotojas. Vyras nestipriai apdegė rankas ir veidą. Kadangi sužalojimai nėra sunkūs, greitosios pagalbos medikai jo nevežė į ligoninę, pirmoji medicininė pagalba nukentėjusiajam buvo suteikta įvykio vietoje.

Gesindamas gaisrą nukentėjo ir vienas ugniagesys. Medikai sako, kad gelbėtojas nesmarkiai apdegė ranką.

Anot policijos, į ligoninę kreipėsi viena nesunkiai nukentėjusi namo gyventoja.

Gaisrą pavyko užgesinti maždaug per pusvalandį.

Iš karto po nelaimės Polocko gatvėje buvo sustabdytas automobilių eismas ir užtverta gatvė.

„Lietuvos dujų“ teigimu, sprogimas Polocko gatvėje kilo, nes atlikdama remontą, įrengdama įžeminimo kontūrą, A.Kazoko firma „Sinerga“ pažeidė vidutinio slėgio dujotiekį.

Dėl ko buvo pažeistas dujotiekis ir užsiliepsnojo dujos bus išsamiai tiriama, teigiama pranešime.


Šiame straipsnyje: sprogimasDujosgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių