Perrinktas H. Chavezas: „Ačiū, Dieve! Ačiū jums visiems!“

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas sekmadienį buvo perrinktas naujai kadencijai, surinkęs 54,42 proc. balsų ir įveikęs opozicijos kandidatą Henrique Caprilesą, paskelbė Nacionalinė rinkimų taryba, remdamasi beveik galutiniais rezultatais.

Karakase į dangų pakilo fejerverkai tuojau po to, kai tarybos pirmininkė Tibisay Lucena (Tibisai Lusena) paskelbė, jog H.Chavezas užsitikino balsų daugumą, o H.Caprilesas surinko 44,97 proc. balsų.

„Ačiū, mano mielieji žmonės!!! Tegyvuoja Venesuela!!!“ - jau 14 metų šaliai vadovavęs H.Chavezas, perrinktas dar šešeriems metams, parašė socialiniame tinkle „Twitter“ po to, kai buvo paskelbti rezultatai.

„Ačiū, Dieve! Ačiū jums visiems!“ - pridūrė jis.

Šimtai H.Chavezo šalininkų dar prieš paskelbiant rezultatus buvo pradėję švęsti prezidento rezidencijoje Miraflorese, grodami salsos muziką, mojuodami plakatais ir leisdami fejerverkus.

Gavus rezultatus iš 90 proc. apylinkių, T.Lucena nurodė, kad H.Chavezas surinko iš viso mažiausiai 7 444 082, o H.Caprilesas - 6 151 554 balsus. Rinkėjai buvo itin aktyvūs: iš 19 mln. galinčių balsuoti savo valią pareiškė 80,94 procento.

„Rinkimų procesas buvo ramus, be incidentų“, - nurodė rinkimų komisijos vadovė.
9,45 procentinio punkto balsų skirtumas buvo artimas 10 punktų H.Chavezo populiarumo persvarai, kurią rodė naujausia rinkėjų apklausa.

Kitos apklausos rodė, kad kandidatų populiarumas apylygis, todėl buvo padidėjusios viltys, jog opozicija, kuri anksčiau buvo susiskaldžiusi, sugebės įveikti H.Chavezą.

Prezidentas buvo perrinktas 2006 metais, surinkęs 62 proc. balsų ir įgijęs 25 procentinių punktų persvarą prieš opozicijos kandidatą Manuelį Rosalesą. Savo pirmąją pergalę H.Chavezas iškovojo 1998 metais, surinkęs 56 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rutenis

Rutenis portretas
Ko čia diktatorius dėkoja Dievui? Dievas čia niekuo dėtas. Diktatoriaus valdžia viską padarė, kaip ir Lukašenka Baltarusijoje, kaip Asadas Sirijoje. Ten rinkimuose laimi diktatūros - 99,99 proc. Tik va, Venecuela arčiau Jungtinių valstijų, dar ten rinkos ekonomika daug nulemia, tai Chavezas mažiau rų procentų ir prisirinko. Panašiai kaip Putinas Rusijoje. Venecuelpje biedniokai remia Chavezą, o Rusijoje - deržavninkai Putiną, bijodami kad deržava visiškai nesubyrėtų.

Liucis

Liucis portretas
Kad tas Chavezas - vėžininkas, kažin kiek tas didktatorius dar gyvens...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių