Per parą gaisruose Lietuvoje žuvo keturi žmonės

Pastarąją parą per gaisrus Lietuvoje žuvo keturi žmonės. Du žmonės žuvo per gaisrą Ukmergės rajone, dar du - Ignalinos ir Vilniaus rajonuose, informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Penktadienio paryčiais apie 5 val. Ukmergės rajono Gasparuolio kaime užsiliepsnojo medinis vieno aukšto gyvenamasis namas.

Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastatas jau skendėjo liepsnose. Pasak gaisro liudininkų, namo gyventojai buvo pažadinti naktį netikėtai įsiplieskusios liepsnos ir išbėgo į lauką. Degančiame name liko tik 78 metų močiutė. Ją gelbėti puolė jos dukters 42 metų sugyventinis. Tačiau vyras ir senolė neišsigelbėjo nuo pražūtingos ugnies - apdegusius jų kūnus gaisravietėje vėliau rado ugniagesiai Per gaisrą dar nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė vidus. Nelaimės priežastys tiriamos.

Kitas gaisras kilo ketvirtadienio vakarą Ignalinos rajono Petriškės kaime, kur taip pat užsidegė medinis gyvenamasis namas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, namo stogas jau buvo sukritęs, o pastatas degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė šiferio stogas, išdegė vidus, apdegė sienos, o gaisravietėje buvo rastas apdegęs 47-erių metų namo šeimininko kūnas.

Pasak ugniagesių, name nebuvo elektros, nelaimės išvakarėse krosnis nebuvo kūrenama. Spėjama, kad gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Gaisro aplinkybės dar aiškinamos.

Praėjusią naktį dar vienas žmogaus gyvybę nusinešęs gaisras kilo Vilniaus rajono Grąžtelių kaime, kur taip pat liepsnojo gyvenamasis namas. Ugniagesiams atskubėjus į įvykio vietą, iš vieno aukšto medinio pastato rūko dūmai. Per gaisrą išdegė kambarys, aprūko kitos patalpos, o gaisravietėje buvo rastas apdegęs 58-erių metų vyras. Nelaimės priežastys tikslinamos.

„Šie trys tragiški gaisrai per kelias paras tik dar kartą patvirtina, kad artėjant šaltajam metų laikui, tokių nelaimių padaugės. Ir nors šių gaisrų priežastys dar tiriamos, tačiau iš ankstesnių metų statistikos žinoma, kad jie kyla dėl neatsargaus gyventojų elgesio su ugnimi, neatsargaus rūkymo, dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų ir dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą“, - rašoma ugniagesių pranešime.

Gelbėtojai prašo gyventojų su ugnimi elgtis ypač atsargiai: nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų ir besikūrenančių, perkaitintų krosnių, degančių žvakių, įjungtų elektrinių šildymo prietaisų, nelaikyti prie jų greitai užsidegančių daiktų, nerūkyti lovoje.

Šiemet gaisruose jau žuvo 123 gyventojai, o dar 199 apdegė ir apsinuodijo dūmais. Pernai per tą patį laikotarpį ugnis buvo pasiglemžusi 119 žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: gaisrasgaisraiugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių