P. Kalifornijoje per autobuso avariją žuvo mažiausiai aštuoni žmonės

Pietų Kalifornijos kalnų greitkelyje turistiniam autobusui sekmadienio vakarą susidūrus su lengvuoju automobiliu ir pikapu, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Kalifornijos greitkelių patrulių atstovas Mario Lopezas (Marijus Lopesas) patvirtino žuvusiųjų skaičių ir sakė, kad 38 sužeisti žmonės buvo nuvežti į ligonines po tos avarijos, kuri įvyko maždaug 18 val. 30 min. vietos (pirmadienį 4 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kaimiškoje vietovėje į šiaurę nuo Jukaipos miesto.

Atstovas taip pat sakė, kad autobuso vairuotojas pranešė turintis problemų dėl stabdžių, kai važiavo šlaitu žemyn dviejų juostų 38-uoju valstijos keliu. Autobusas rėžėsi į sedano galą, tada apvirto ir kliudė pikapą, kuris tempė priekabą.

Autobusu važiavo turistų grupė iš Tichuanos Meksikoje, Meksikos konsulato atstovas atvyko į šiurpios avarijos vietą, sakė Kalifornijos Transporto departamento atstovė Michelle Profant (Mišel Profant).

„Čia tikrai painiava dėl kūnų dalių“, - sakė M.Profant.

Gelbėtojai kelios valandos po avarijos nuolaužose vis dar ieškojo aukų. Televizijos reportažuose buvo matyti ant kelio stovintis, bet šonu pasisukęs autobusas.

Avarija Kalifornijoje įvyko mažiau nei para po to, kai Bostone į viaduką rėžėsi autobusas su 42-iem vidurinės mokyklos moksleiviais ir jų palydovais. Masačusetso valstijos policija pranešė, kad per tą avariją buvo sužeisti 35 žmonės ir kad vairuotojas nukreipė autobusą keliu, kuriame ribojamas transporto priemonių aukštis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių