Nustatytas įtariamasis, balandį įsirėžęs į „kritinės masės“ dviratininkus

Sostinės pareigūnai nustatė įtariamąjį, vairavusį automobilį, balandžio 30 d. įsirėžusį į „kritinės masės“ dviratininkų koloną.

Tada buvo parblokšti 5 kolonoje važiavę dviratininkai ir sužaloti 4 iš jų.

2010 balandžio 30 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl įvykio prie Kalvarijų g. 9-ojo namo.

Automobilis FORD PROBE, kurį vairavo nenustatytas asmuo, įvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio dalį ir partrenkė priešinga kryptimi policijos lydimoje kolonoje važiavusius dviratininkus: R. L. (gimusį 1995 m.), L. S. (gimusį 1986 m.), N. N. (gimusį 1969 m.), A. V. (gimusią 1990 m.) ir A. P. (gimusią 1990 m.).

Automobilis iš eismo įvykio vietos nuvažiavo ir vėliau buvo surastas prie Maironio gatvės 3-iojo namo. Išanalizavus ikiteisminio tyrimo metu nustatytų duomenis padaryta išvada, kad minėto eismo įvykio metu automobilį FORD PROBE vairavo ne jo savininkas, o K. M. (gimęs 1979 m.), neturintis teisės vairuoti transporto priemonę.

Pasirinkdamas važiavimo greitį K. M. neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, t.y. eismo intensyvumą ir transporto priemonės valdymo ypatumus, būtinus atsižvelgti, jei reikia sustabdyti transporto priemonę dėl susidariusių aplinkybių, todėl nesuvaldė vairuojamo automobilio, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, partrenkė priešpriešais važiavusius dviratininkus ir iš įvykio vietos pasišalino.

Tokiais savo veiksmais K.M. pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Kadangi dėl K. M. padarytų KET pažeidimų kilusio eismo įvykio metu neatsirado baudžiamojo įstatymo numatytos pasekmės, K. M. veiksmai vertinami administracinio proceso tvarka ir jo veikoje įžvelgiami administracinio teisės pažeidimo požymiai, numatyti Administracinių teisės pažeidimo kodekso 127 str. 1 d., 127 str. 2 d., 128 str. 1 d., 130 str. 1 d.

Administracinio teisės pažeidimo byla persiųsta nagrinėti į Marijampolės rajono apylinkės teismą, nes šiuo metu K. M. atlieka laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose.


Šiame straipsnyje: kritinė masėavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių