Nuo kelio „nuslydo“ ir medikai, ir mokiniai

Vakar Lietuvoje dėl slidžios kelio dangos daugybė transporto priemonių nuslydo nuo kelio. Tarp jų – du greitosios pagalbos automobiliai su ligoniais. Net penkiais atvejais ištraukti mašinoms prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, vakar nuo kelio (gruodžio 17 d.)  nuslydo ligonį vežęs greitosios medicinos pagalbos automobilis. Nelaimė įvyko rytą, po 7 val., Kaišiadorių rajone, kelio Kruonis - Anglininkai 4-ajame kilometre. Nuslydęs greitosios medicinos pagalbos automobilis apvirto ir iš jo negalėjo išsilaisvinti vairuotojas, medicinos slaugytoja bei ligonis. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, medikai išsilaisvino savo pastangomis, o ugniagesiai gelbėtojai iš automobilio išnešė ligonį. Automobilis buvo atverstas ir išvilktas ant važiuojamosios kelio dalies.

Po 11 val. nuo kelio nuslydo dar vienas greitosios medicinos pagalbos automobilis su ligoniu Radviliškio rajone, Bargailių kaimo kelyje. Panaudojus buksyravimo lyną, automobilis buvo ištrauktas ant važiojamosios kelio dalies.

Prieš 11 val. Raseinių rajone, Gapšių kaime, nuo apledėjusio kelio nuslydo krovininis automobilis „Skania". Pasviręs krovinys kėlė pavojų elektros stulpui, kuris stovėjo už dviejų metrų nuo automobilio. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai atvertė vilkiką ir mėgino jį ištraukti ant važiuojamosios kelio dalies, tačiau ilgai to padaryti nepavyko. Galiausiai, krovininis automobilis buvo paremtas mediniais ramsčiais ir atramomis, gautomis iš šalia esančios lentpjūvės. Į įvykio vietą iškviesta UAB „Širmulis", kuri iškrovė vilkiko krovinį, kad transporto priemonę būtų galima lengviau užtemti ant kelio.

Trečiadienio popietę, apie 13 val. 50 min., Pakruojo rajone kelyje Preičiūnai - Bačiūnai nuo kelio į griovį nuslydo mokyklinis autobusas „MB Sprinter", vežęs tris mokinius. Panaudoję buksyravimo lyną, ugniagesiai gelbėtojai automobilį ištemptė ant važiuojamosios kelio dalies. Mokiniai nenukentėjo.

Popiet, apie pusę trijų val., kelio Rietavas - Žadvainiai - Judrėnai 12 kilometre nuvažiavo ir apvirto krovininis automobilis  „MAN M8.145". Atskubėję ugniagesiai gelbėtojai surinko išsiliejusį tepalą, vilkiką atvertė buksyravimo lynu.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių