Nepilnametį pražudžiusio policininko byla keliauja į teismą

Šakių rajono apylinkės teismui šią savaitę perduota buvusio Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių būrio vado Vytauto Demeniaus baudžiamoji byla. Buvęs policininkas kaltinamas būdamas neblaivus vairavęs automobilį ir sužalojęs paauglį dviratininką, kuris vėliau ligoninėje mirė.

Apie tai penktadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Ekspolicininkui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Be to, nukentėjusieji prašo atlyginti daugiau nei pusės milijono litų neturtinę žalą.

Bylą tyrusi Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra nustatė, kad gegužės 27 dienos vakarą apie 19 val. Šakių rajone, kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56 kilometre, V.Demenius, vairuodamas transporto priemonę apsvaigęs nuo alkoholio, pažeidęs kelių eismo saugumo taisyklių reikalavimus, sukėlė eismo įvykį, kurio metu  sužalojo kelkraščiu važiavusį dviratininką J.Š.

Nepilnametis paauglys dėl sunkios galvos smegenų traumos mirė.

Bylos duomenimis, kaltinamasis  V. Demenius eismo įvykio vietoje nesuteikė pagalbos nukentėjusiajam, nepranešė apie eismo įvykį policijai, neiškvietė greitosios medicinos pagalbos ir iš eismo įvykio pasišalino, nors turėjo ir privalėjo suteikti pagalbą nukentėjusiajam asmeniui.

V.Demeniui pateikti kaltinimai, kad jis, vairuodamas transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo eksploatavimo taisykles, todėl įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d.). Taip pat jis kaltinamas tuo, kad sukėlęs eismo įvykį, kurio metu buvo sužalotas asmuo, paliko jį be pagalbos, kai grėsė pavojus žmogaus gyvybei (Baudžiamojo kodekso 144 str.).

Pasak prokuratūros, kaltinamasis inkriminuotus nusikaltimus pripažįsta iš dalies, neigia, jog eismo įvykio metu automobilį vairavo neblaivus.

Ikiteisminio tyrimo metu V.Demeniui teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, kurio terminas nustatytas trims mėnesiams.

Įtariamasis teismo posėdžio laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Nukentėjusieji, siekiantys, kad V.Demenius atlygintų turtinę ir neturtinę žalą, pateikė bendrą civilinį ieškinį – per 596 tūkst. litų.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs  prokuroras priėmė nutarimą laikinai apriboti V.Demeniaus nuosavybės teises.

Netrukus po tragiškos avarijos 55 metų įtariamasis buvo atleistas iš atleistas iš tarnybos policijoje už tai, kad sužalotą nepilnametį dviratininką paliko bejėgiškos būklės, nesuteikė būtinos pirmosios pagalbos ir tokiais savo veiksmais diskreditavo pareigūno vardą.

V.Demeniaus sukelta avarija iš postų išvertė Šakių policijos vadovus.

Po pavaldinio sukeltos tragiškos avarijos Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis parašė pareiškimą, kuriame nurodė norintis trauktis iš pareigų savo noru. Iš pareigų nusprendė trauktis ir Šakių policijos komisariato Kelių policijos poskyrio vadovas Jonas Stanaitis.

Prieš keletą metų neblaiviam policininkui Sauliui Paulikui avarijoje Skuodo rajone pražudžius tris vaikus, iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius. Pastarąjį poste pakeitęs Vizgirdas Telyčėnas iš posto irgi atsistatydino po tragiškos avarijos - jis pernai vasarį iš pareigų pasitraukė po neblaivaus Trakų policininko Sigito Šostako sukeltos avarijos, kuri nusinešė trijų Kauno medikų gyvybes.

Abu šie policininkai yra nubausti laisvės atėmimo bausmėmis, S.Šostakui nuosprendis dar neįsiteisėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių