Naujasis Venesuelos prezidentas H. Chavezas tiesia ranką opozicijai

Triumfuojantis Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas gyrė savo „tobulą“ pergalę sekmadienį vykusiuose valstybės vadovo rinkimuose, taip pat ištiesė ranką opozicijai, pasisakydamas už nacionalinę vienybę susipriešinusioje šalyje.

Kreipdamasis į tūkstančius džiūgaujančių šalininkų iš prezidento rezidencijos Mirafloreso rūmuose balkono, H.Chavezas sugiedojo nacionalinį himną ir pažadėjo būti geresniu prezidentu, įveikęs opozicijos kandidatą Henrique Caprilesą.

„Tegyvuoja Venesuela! Tegyvuoja tėvynė! - sušuko pakylėtas kairiųjų pažiūrų lyderis, užsitikrinęs dar šešerius metus prie valstybės vairo, kurį laiko jau beveik 14 metų. - Kova buvo tobula, ir pergalė buvo tobula.“

„Noriu įtraukti visus, įskaitant opozicijos sektorius“, - raudonus marškinius vilkėjęs H.Chavezas sakė po to, kai opozicija pademonstravo iki šiol geriausią rezultatą kovoje su šiuo karingo būdo lyderiu.

Iškėlęs Venesuelos nepriklausomybės didvyrio Simono Bolivaro kardą, H.Chavezas pažadėjo tęsti socialistinę revoliuciją, kurią kritikuoja jo oponentai šalyje ir užsienyje.

„Venesuela tęs savo žygį į 21-ojo šimtmečio demokratinį socializmą, - pažymėjo jis. - Pasižadu būti geresnis prezidentas nei buvau pastaraisiais metais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių