Motociklininkų gyvybes galėtų išsaugoti „saugos rutuliai“

Oro pagalvės motociklininkams idėja nėra nauja. Koncernas „Honda“ yra siūlęs tokią montuoti motocikle, būta pasiūlymų oro pagalvės fragmentus diegti motociklininko kombinezone. O štai kanadiečių išradėjui Režanui Neronui (Rejean Neron) į galvą šovė kitokia oro pagalvės pritaikymo idėja. Kas, jei specialų kostiumą vilkintis motociklininkas avarijos metu krisdamas nuo motociklo akimirksniu virstų oro kamuoliu?

Tiksliau, jį visą toks kamuolys apgaubtų – teliktų laukti, kol tas iš inercijos šokčiojantis kamuolys pagaliau sustos ir išsileis. Panašiu principu apsaugomi Marso paviršiun nuleidžiami marsaeigiai.

Šios koncepcijos esmė – specialus motociklininko kombinezonas „Safety Sphere“, avarijos metu žaibiškai prisipildantis dujų ir virstantis kamuoliu, kurio viduje – motociklininkas. Išorinis tokio kostiumo sluoksnis yra dvigubas. Viršutinė sluoksnio pusė pagaminta iš tvirtos, parašiuto audeklą primenančios medžiagos, vidinė sluoksnio pusė – iš plonesnės, elastinės sintetikos. Saugos pagalvės pripūtimas paleidžiamas elektriniu būdu.

„Avarijos momentu motociklininkas paprastai būna nubloškiamas nuo motociklo, - pasakoja išradimo autorius. – Su motociklu sujungtas saugos laidas ištraukiamas iš motociklo – tai aktyvuoja elektrinę prisipūtimo sistemą (panašiu principu veikiančios saugumo sistemos montuojamos kai kuriuose sportiniuose motocikluose, kad nukritus vairuotojui variklis automatiškai išsijungtų).“

Išradėjo teigimu, elektrinis impulsas susprogdina kostiume esančias nitroceliuliozės talpyklas – kombinezonas išsipučia per 0,05 sekundės.

Kaip visa tai veikia ir kaip atrodytų tikrovėje, iliustruojama šiame vaizdo siužete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha...

Cha... portretas
motociklininku gyvybes gali isaugoti tik protas...

egd

egd portretas
tikroveje butu atpyzdintas iveco vairuotojas

Piktas

Piktas portretas
MIntis nebloga.... tik idomu ar spetu istraukti kojas is po motociklo, nes daznai jas motociklininkam prispaudzia.... ir dar toks mazas reikaliukas... o koks to kamuolio nusokimo uotolis... jei numes i koki masinu srauta tai ten puse valandos vartysies.. nes via kas nors pamus... kitas reikalas kaip apsaugomas motociklininkas nuo astriu virbu... kad saslyku ant iesmo netapt... nes siaip tai virbas perskros ramiai ten tik parasiutine medziaga....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių