Mirtis tykojo šulinyje

Neuždengtas šulinys praeiviui virto kapaviete, bet atsakyti už tokį aplaidumą niekas nenori. Jo dangtį galėjo nukelti vagys, kurie brangaus grobio nebeįstengė nunešti į metalo supirktuvę.

Krito žemyn galva

Nedidelis atstumas nuo Kovo 11-osios gatvės iki namų V.Krėvės prospekte 56 metų kauniečiui tapo paskutinės kelionės pradžia. Tragedija įvyko pirmadienį, apie 16.25 val., kai pro Dainavos turgavietę su drauge ėjęs vyras nepastebėjo Alaušo gatvėje, ties 3-iuoju namu, atidengto šulinio ir įkrito į jį.

Neoficialiai teigiama, kad moteris, norėdama pajuokauti, galėjo stumtelėti vyrą, ir dėl to šis griuvo tiesiai į atvirą šulinio angą. Tokią versiją aiškinasi ir teisėsaugininkai.
Nelaimėlis žemyn galva įkrito į maždaug metro gylio ir tokio pat skersmens šulinį, kurio dugne buvo susikaupę maždaug 37 centimetrai vandens. Vyro gyvybė užgeso iškart. Spėjama, kad jis galėjo prigerti neberadęs jėgų išsikapanoti arba žuvo nuo stipraus smūgio galva į šulinio dugną. Tikslią mirties priežastį teisėsaugininkai tikisi sužinoti gavę velionio palaikus tyrusių teismo medicinos ekspertų išvadas.

Pirmieji į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai iškvietė ugniagesius gelbėtojus. Pastariesiems teko ištraukti šulinyje be gyvybės ženklų gulinčio vyro kūną.

Draugė spruko namo

Liudytojais tapę kiti vietos gyventojai teisėsaugininkams pasakojo matę, kad nelaimėlis kartu su moterimi grįžo iš netoliese esančio baro. Spėjama, kad jis buvo neblaivus. Alkoholio kiekį žuvusiojo kraujyje taip pat turėtų nustatyti teismo medicinos ekspertai.
Kartu su vyriškiu buvusi jo gyvenimo draugė po incidento nė nestabtelėjo ir nukulniavo į namus. Netrukus ją surado ir aplankė ikiteisminį tyrimą dėl įvykio pradėję Dainavos policijos komisariato tyrėjai.

Pareigūnų teigimu, pirminės apklausos metu moteris neigė prieš nelaimę su draugu vakarojusi bare ir vartojusi alkoholinius gėrimus. Lygiai taip ji išsigynė ir stumtelėjusi sugyventinį.

"Įtarimai moteriai nepareikšti. Po apklausos ji išleista į namus. Kol kas pagrindinė mūsų užduotis - tiksliai nustatyti, ar vyras pats įkrito į šulinį, ar vis tik jį kažkas stumtelėjo. Paklausta, kodėl iškart po nelaimės moteris paspruko iš įvykio vietos ir nuskubėjo į namus, ji tokį savo elgesį mėgino pateisinti, esą buvo ištikta šoko ir sunkiai orientavosi situacijoje. Po nelaimės radome ją namuose", - vakar dienraščiui pasakojo prisistatyti nepanoręs vienas iš įvykį tiriančių pareigūnų.

Nežinia, kam priklauso

Praeivio žudiku tapusio šulinio ketaus dangtis nelaimės metu buvo čia pat, atremtas į betoninę jo atbrailą. Kodėl ir kas galėjo jį nukelti, kol kas mįslė. Aplink nebuvo matyti jokio įspėjamojo ženklo apie kelyje esančią kliūtį, kurią derėtų aplenkti.
"Kauno dienos" kalbintas bendrovės "Kauno vandenys" Tinklų cecho viršininkas Vytautas Rudys patikino, kad minėtas šulinys nepriklauso įmonei.

"Mūsų darbuotojai buvo nuvykę į tą vietą ir uždengė šulinį. Tačiau jo nėra "Kauno vandenų" komunikacijų aprašuose. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai galėtų būti šiluminės trasos drenažo šulinys, kuris galbūt įrengtas savavališkai. Galbūt jis priklauso pačiai turgavietei. Juk ten kažkada buvo įrengti kioskai. Kreipėmės ir į šilumos tiekėjus, bet jų specialistai atsakė šio šulinio taip pat neaptarnaujantys", - savo versijas dėstė V.Rudys.

Pakėlė, bet nepanešė?

Pašnekovas sakė nustebęs, kad niekas neinformavo avarinės tarnybos apie paliktą atvirą šulinį. Jo teigimu, gyventojai turėtų nuolat pranešti apie pastebėtas pavojingas kliūtis. Avarinės tarnybos darbuotojai reaguoja į tokius skambučius ir pasirūpina, kad pavojingai atverti šuliniai būtų kuo skubiau uždengti ar bent jau atitinkamai pažymėti.
"Vargu ar šįkart čia galėjo būti nevykęs chuliganų pokštas. Ne paslaptis, kad šulinių dangčiai ar lietaus nutekėjimo grotelės itin populiarūs tarp vagišių. Tačiau minėtu atveju prireikė trijų žmonių, kurie laužtuvais gan sunkiai grąžino masyvų dangtį į jo vietą, todėl vagys taip paprastai jo nebūtų nukėlę", - pastebėjo V.Rudys.

Teisėsaugininkai teigė kol kas negalintys konkrečiai atsakyti, ar ieškos šulinį atidengusių asmenų. Atitinkamai nuo to priklausys, ar tokiuose aplaidžiuose veiksmuose bus įžvelgta nusikaltimo požymių.

Kol kas ši byla yra ikiteisminį tyrimą kuruojančių prokurorų žinioje, todėl nuo jų sprendimo priklausys ir tolesni tyrėjų veiksmai. Jei ten išties dirbo kokie nors darbininkai, pareigūnų teigimu, prireikus juos surasti tikrai nebūtų itin sudėtinga.


Šiame straipsnyje: žuvošulinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių