Lietuvos keliuose šiemet žuvo dukart daugiau vaikų

Per septynis šių metų mėnesius Lietuvoje jau žuvo 11 vaikų, ir tai yra beveik dukart daugiau nei pernai.

Remiantis bendrais statistikos duomenimis, eismo įvykių, kuriuose nukentėjo vaikai, sumažėjo nuo 421 iki 361.

„Skaudžiausia problema Lietuvos keliuose yra ne tik vaikų žūtys, bet ir sunkios traumos, dažniausiai patiriamos tiek dėl vaikų, tiek dėl vairuotojų neatsargumo. Šių nelaimių būtų galima išvengti, jei tėvai ir vaikai daugiau kalbėtųsi apie saugaus eismo svarbą, vaikai kasdien matytų deramą pavyzdį ir prisimintų, jog kelyje reikia būti itin atsargiems.“ – sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Čereška.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnė Aistė Dijokaitė teigia, jog iki Rugsėjo 1-osios ypatingai svarbu vaikams priminti saugaus eismo taisykles.

„Vaikai impulsyviai išbėga į gatvę, nepaiso šviesoforų signalų, nedėvi dviratininkų šalmų, taip pat yra neatidūs važinėdami dviračiais, žaidžia arti kelio, o tamsiuoju paros metu nesegi atšvaitų. Tėvai yra pirmieji vaiko mokytojai ir didžiausi autoritetai, jie turi būti pavyzdžiu vaikams, kaip tinkamai elgtis įvairiose situacijose, kurios iškyla gatvėje,“ – sakė pareigūnė.


Šiame straipsnyje: vaikaiavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

uztai

uztai portretas
kad minidtras yra visiskas dundukas...

nesutinku

nesutinku portretas
labai kalti tėvai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių