Lietuvoje penktadaliu sumažėjo gaisrų, šiemet jau žuvo 38 žmonės

Per du mėnesius Lietuvoje kilo 1186 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 20,8 proc.

Gaisruose žuvo 38 žmonės, dar 47 gyventojai apdegė ar apsinuodijo dūmais, penktadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šiemet jau kilo šeši gaisrai, kuriuose žuvo po du gyventojus. Tuo tarpu Vilniaus rajone, Geležių kaime, kilęs gaisras nusinešė net tris gyvybes.

Miestuose žuvo dešimt žmonių, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 28. Septyni žmonės žuvo Vilniaus rajone, po tris - Alytaus ir Šalčininkų rajonuose bei Vilniuje.

12 gyventojų žūties priežastimi buvo neatsargus rūkymas, septyni žmonės žuvo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, trys - dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą, du - dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. 14 žmonių žūties priežastys tikslinamos.

Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 25 žmonių gyvybes (tarp jų dviejų vaikų), 89 pastatus, 26 transporto priemones ir 240 gyvūnų.

Miestuose užgesinti 764 gaisrai, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 422. Ugnis sunaikino 37 pastatus, 29 transporto priemones, 196 tonas pašarų, 1403 kv. m gyvenamojo ploto ir 3320 kv. m šio ploto buvo sugadinta.

Ugniagesių teigimu, statistika liudija, kad miesteliuose ir kaimo vietovėse žūsta kur kas daugiau žmonių negu miestuose. Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, artėjant ilgajam šventiniam savaitgaliui, nori atkreipti visuomenės dėmesį į pagrindines tragiškų gaisrų priežastis bei kitas nelaimes. Ugniagesiai prašo gyventojų dar atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, saugiai naudotis šildymo įrenginiais, nepalikti be priežiūros besikūrenančių krosnių ir mažamečių vaikų bei nelipti ant klastingo pavasarinio ledo.


Šiame straipsnyje: gaisrasgaisraiugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių