Kūdikį ir vyrą Vilniuje pražudžiusiam jaunuoliui – švelnesnė bausmė

Vilniaus apygardos teismas penktadienį dvejais metais sutrumpino laisvės atėmimo bausmę Ramūnui Balkūnui, kuris savo vairuojamu automobiliu mirtinai sužalojo šaligatvyje buvusį vyrą ir kūdikį.

Ekspertai nustatė, kad lengvasis automobilis Vilniuje, Fabijoniškių rajone, Nėries gatve, važiavo 123 kilometrų per valandą greičiu.

Pirmos instancijos teismas nuteistajam buvo skyręs dešimt metų nelaisvės ir priteisęs apie 800 tūkst. litų nukentėjusiesiems.

Apygardos teismas konstatavo, kad nėra įrodyta, jog R.Balkūnas vairavo apsvaigęs nuo narkotikų. Jis taip pat iki maždaug 300 tūkst. litų sumažino ieškinius.

Pernai gegužės 22 dieną S.Nėries gatve itin dideliu greičiu važiavęs automobilis vertėsi ir čiuoždamas šaligatviu ant stogo kliudė kelis praeivius. Du iš jų žuvo, trys patyrė sužalojimų, tarp pastarųjų buvo dešimties metų mergaitė.

Vienas nukentėjęs vyras žuvo įvykio vietoje, vežimėlyje gulėjusi naujagimė mergaitė nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje. Dviem nukentėjusiosioms nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas, dar vienai nukentėjusiajai – nesunkus sveikatos sutrikdymas. Viena iš nukentėjusių moterų – žuvusio kūdikio mama.

Pats R.Balkūnas ir kartu su juo važiavęs jaunuolis per šią avariją sužaloti nesunkiai.

Pirmos instancijos teismas griežtą bausmę skyrė motyvuodamas, kad užgeso jauno vyro ir kūdikio gyvybės, jie ėjo šaligatviu, buvo sutraiškyti vidury baltos dienos. Pėstieji nepadarė jokio pažeidimo.

R.Balkūnas bylos tyrimo ir nagrinėjimo metu buvo laikomas suimtas. Kaltinamasis aiškino, kad avarija įvyko, kai jis lenkė kitą automobilį. Lenkdamas dar labiau padidino greitį ir nesuvaldė savo automobilio. Jaunuolis tikino narkotikų nevartojęs.

Iš Lazdijų kilęs R.Balkūnas iki nelaimės tik kartą buvo baustas už ne vietoje pastatytą automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žurnalistams

Žurnalistams portretas
Tai, kad man regis vaikas buvo 10 mėnesių, o ne metų. Kūdikis dar buvo.

šurikas

šurikas portretas
kaip gerai, kad turim tokius humaniškus teismus, ania? Gaila būtų, jei tokius teisėjus visokie vištgaidžiai imtų traiškyt šaligatviuose ar namie, gal reiktų tų humanistų apsauga pasirūpint?

teisejam

teisejam portretas
Linkiu kad tokie gaidžiai gyvenimą sugadintų, nužudytu jūsų giminaičius, dar geriau vaikus ir jūs pačius invalidais padarytų. Nors ne vienas teisėjas parodė kokie jie yra iš tikro, vieni girti už vairo buvo pagauti, kiek pamenu, kitas nuo laiptų nuskraidino, matyt toks tokį supranta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių