Konteineris užvirto ant pravažiuojančio automobilio

Kauno miesto pakraštyje nuo šiukšliavežės nuvirto gabentas konteineris ir užgriuvo ant greta važiavusio lengvojo automobilio. Sužalota pastarojo vairuotoja.

Penktadienį ryte, apie 10 val., Panerių gatvės gale įvyko eismo nelaimė. Kleboniškio tilto link prietilčiu į įkalnę važiavęs bendrovei „Kauno švara“ priklausantis sunkvežimis „pametė“ ant priekabos gabentą masyvų konteinerį.

Pastarasis, krisdamas ant važiuojamosios kelio dalies, prispaudė priešinga kryptimi važiavusį „Volkswagen Golf“ markės automobilio priekinę dalį. Nors po konteinerio kampu liko prispausta tik priekinė lengvojo automobilio dalis, jo vairuotojai vis tiek prireikė medikų pagalbos.

Greitosios pagalbos medikai jaunai moteriai uždėjo kaklo įtvarą ir pristatė ją nuodugniai apžiūrai į Kauno medicinos universiteto klinikas. Smarkesnių sužalojimų jai padėjo išvengti iš vairo išsiskleidusi saugos oro pagalvė. Vis dėlto baimintasi, kad vairuotoja gali būti patyrusi galvos traumą.

Neoficialiais duomenimis, matydama nuo priekabos tiesiai ant jos automobilio virstantį didžiulį konteinerį, moteris dar spėjo pasukti vairą ir nukreipti savo automobilį šalikelės link. Panašu, kad tai ją išgelbėjo nuo dar skaudesnės nelaimės, mat priešingu atveju konteineris būtų kliudęs ir „VW Golf“ stogą.

Ant šono apvirtusį konteinerį pakėlė ir iš įvykio vietos išgabeno ten atvykęs sunkvežimis su kranu. Smarkiai sumaitotą ir nebevažiuojantį „VW Golf“ išgabeno techninės pagalbos automobilis.

Kol policijos pareigūnai fiksavo įvykio aplinkybes, maždaug valandai buvo pristabdytas transporto eismas minėta prietilčio atkarpa. Automobiliai pakaitomis galėjo judėti tik viena kryptimi. Maždaug po valandos kelias buvo atlaisvintas.

Pirminiais duomenimis, konteineris nuo priekabos platformos galėjo nukristi sunkvežimio vairuotojui kelio vingyje nepasirinkus saugaus greičio. Taip pat neatmetama versija, kad masyvus metalinis konteineris nebuvo deramai pritvirtintas. Avarijos aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl įvykio pradėję Kelių policijos valdybos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių