Klaipėdos kelininkus auklės baudomis

Per parą – 19 eismo įvykių, sudaužyti automobiliai, aplamdyti kelio ženklai. Dėl to, kad uostamiesčio gatvės buvo virtusios čiuožyklomis, kelininkus žada bausti ir miesto valdžia, ir policija.

Pasak Kelių policijos biuro, budėtojai vos spėjo atsakinėti į pasipiktinusių vairuotojų skambučius.

Kelių policijos biuro pareigūnai užfiksavo, kad ketvirtadienio vakarą smėliu nebuvo barstytos įkalnės, viadukai, tiltai.

„Aš nežinau, kaip jie ruošėsi žiemai. Barstytuvai gatvėse pasirodė gerokai vėliau, kai daugybė žmonių jau buvo iš darbo parvažiavę namo. Pirmą barstytuvą Tilžės gatvėje matėme tik apie pusę dešimtos vakaro“, – tvirtino Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Kelių policijos biuro viršininkas priminė, kad už gatvių nepriežiūrą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato atsakomybę - baudą nuo penkiasdešimties iki dviejų šimtų litų.

„Jau kartą buvo kalbėta su kelininkais, jie buvo perspėti. Žiūrėsime, kaip jie šį kartą teisinsis ir kokius argumentus pateiks. Tačiau, manau, kad išvados nėra padarytos, teks taikyti administracinio poveikio priemones“, – kalbėjo R.Šideikis.

Iš vakaro stresą slidžiose miesto gatvėse patyrę vairuotojai penktadienio rytą vėl keiksnojo kelininkus.

Į avariją pateko Latvijos pilietis, kuris nespėjo sustabdyti automobilio ir trenkėsi į lietuvio mašinos galą. Šiaurinėje miesto dalyje įvyko kelios neįskaitinės avarijos. Priestočio gatvėje automobilis taranavo kelio ženklą, o Šaulių gatvėje mašina nuvažiavo nuo kelio.

Naujojoje Uosto gatvėje dėl slidžios kelio dangos susidūrė du automobiliai, po minutės čia pat susirėmė dar dvi mašinos.

Youtube.com stop kadras:

Liepų gatvėje visureigis nulėkė nuo važiuojamosios dalies ir apžergė ratais pėsčiųjų salelę.

„Daug avarijų nutiko kiemuose. Ties įvažomis buvo slidu, gatvės nevalytos ir nebarstytos“, – neslėpė R.Šideikis.

Klaipėdos rajone vairuotojai taip pat keikė kelininkus, nes rajoniniai keliai ne visur buvo valyti.

„Užregistruota daugiau nei įprasta neįskaitinių eismo įvykių. Gauti pranešimai apie 7 įvykusias avarijas, tačiau žmonės jose nenukentėjo“, – teigė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Edmundas Zbarauskas.

Skirs ir įspėjimus

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, ketvirtadienio vakarą dėl prasto kelininkų darbo vos valdęs emocijas, penktadienio rytą jau atsargiau vertino gatvių būklę.

„Atėjo žiema, ir visiems reikia būti atidesniems – vairuotojams, pėstiesiems ir kelininkams. Kelininkai mane įtikinėjo, kad jie dirbo, bet gamta už juos dirbo geriau. Mieste buvo masinė čiuožykla“, – tvirtino L.Dūda.

Jis pastebėjo, kad uostamiestyje yra kur kas daugiau sankryžų, nei kelininkai turi pajėgų.

Miesto ūkio departamento vadovas sakė, kad gatves valančioms įmonėms bus surašyti įspėjimai, papildomi nurodymai.

„Tegul policija skiria baudą. Mes laukiame ir apie tą patį galvojame – neatsiliksime nuo policijos. Už sutarties punktų nesilaikymą galime skirti 400 litų baudą“, – priminė L.Dūda.

Situaciją taisys smėliu

Pietinę miesto dalį valančios įmonės „Žemkasa“ vadovas Dainius Zokas tvirtino, kad naktį į penktadienį du kartus gatvėse bėrė smėlį su druskos mišiniu.

Jis ramino, kad tereikia laiko, kol mašinų ratai išvažinės druską.

„Vos paberta druska neveikia, ji tik išgraužia duobutę lede. Reikia, kad būtų intensyviau važinėjama, tada druska pasiskirsto. Jei bus bėdų, teks tas vietas pabarstyti smėliu“, – žadėjo D.Zokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Oho, bauda net 50 Lt. Ir kam jiems tokiu atveju barstyti, jei vienas išvažiavimas į gatves kainuoja apie 10000 Lt., o bauda siekia iki 200 Lt.

motas

motas portretas
„Atėjo žiema, ir visiems reikia būti atidesniems – vairuotojams, pėstiesiems ir kelininkams. Kelininkai mane įtikinėjo, kad jie dirbo, bet gamta už juos dirbo geriau. Mieste buvo masinė čiuožykla“, – tvirtino L.Dūda.----TAU DUDA JAU BUVO RASYTA,PAKELK SUBINE,ISEIK I GATVE.

slidaus kelio auka

slidaus kelio auka portretas
dainius Zuokas buvo niekam tikes policijos apylinkes inspektorius, dabar jis niekam tikes keliu valytojas
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių