Kaimynų pastatus deginęs jaunuolis kalės ilgiau nei trejus metus

Panevėžio rajono Mitriūnų kaimo pastatų padegimu kaltintam 18-mečiui D.P. ketvirtadienį skirta trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Vaikinas pripažintas kaltu dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Padegimai Mitriūnų kaimo gyventojams padarė keliasdešimt litų materialinių nuostolių.

Įtariamasis buvo sulaikytas pernai rugsėjo 13 dieną, o lapkričio 30 dieną byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti teismui.

Pernai liepos pabaigoje gaisras pasiglemžė vieno kaimyno daržinę su 10 tonų šieno ir malkų atsargomis, nukentėjo automobilis, traktorius, langų stiklo paketai - padaryta daugiau kaip 20 tūkst. litų nuostolių.

Kitą mėnesį sudegė kaimynės 600 litų vertės pašiūrė su dviem tonomis šiaudų, malkų atsargų ir kitų daiktų.

Dar vieno gaisro metu sudegė žemės ūkio bendrovės „Žibartoniai“ pirtis. Daugiau nei 44 tūkst. litų nuostolių atlygino draudikai.

Manoma, kad vaikinas, siekdamas paneigti kaimynų įtarimus, rugsėjo 10-osios vakarą padegė ir savo tėvų daržinę - sudegė dvi tonos šiaudų, 500 kilogramų grūdų, be stogo liko tvartas. Padaryta apie 20 tūkst. litų nuostolių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono policijos komisariato tyrėjai. Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.


Šiame straipsnyje: gaisraspadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

mentas

mentas portretas
toki uroda pati reikejo i ta lauza imesti

sraigė

sraigė portretas
Reikėtų jam šikną truputėlį paspirginti, viešai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių