Indijoje autobuso vairuotojui skirta mirties bausmė

Indijoje mirties bausmė skirta Santoshui Mane, autobuso vairuotojui, kuris praėjusių metų sausį Puna mieste suvažinėjo devynis žmones ir sužeidė dar trisdešimt septynis, praneša „The Times of India“.

Mėnesio pradžioje S. Mane buvo pripažintas kaltu dėl nužudymo, pasikėsinimo nužudyti, taip pat dėl vagystės iš darbdavio. S. Mane advokatas bandė pristatyti ginamąjį kaip nepakaltinamą, tačiau to įrodyti nepavyko. Teismas pripažino, kad vairuotojas veikė apgalvotai ir tyčia važiavo ant žmonių.

Priminsime, kad 2012-ųjų sausio 25-osios rytą S. Mane, nuvaręs tuščią autobusą, kurį turėjo vairuoti jo kolega, išvažiavo į Punos gatves. 45 minutes jis važinėjo miesto gatvėmis, bandydamas sutraiškyti kaip galima daugiau žmonių. Po autobuso ratais žuvo devyni žmonės, dar 37 buvo sužeisti. Be to, vairuotojas apdaužė daugiau kaip dešimt automobilių.

Policija sekė paskui S. Mane autobusą, tačiau sustabdyti jį pavyko tik koledžo studentui, kuriis įsiropštė į vairuotojo kabiną ir nustūmė vyriškį nuo vairo.

S. Mane, kuriam dabar 39-eri metai, dirbo vairuotoju valstybinėje įmonėje vienuolika metų. Teisme paaiškėjo, kad naktį prieš nusikaltimą vairuotojas paprašė įmonės vadovų sutrumpinti jam darbo laiką. Tačiau dėl vairuotojų trūkumo jam buvo atsakyta neigiamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių