Gaisras be pastogės paliko dvi vilniečių šeimas

Trečiadienio rytą Vilniuje, Eišiškių plente sudegė medinis dviejų aukštų namas. Be pastogės liko dvi jame gyvenusios šeimos.

Kaip pasakojo patys namo gyventojai, gaisrą jie pastebėjo apie 7 val. ryto. Žmonės neabejoja, kad ugnis įsiplieskė nuo nakčiai palikto įjungto šildytuvo.

Paskambinę ugniagesiams, žmonės išbėgo iš degančio namo ir žiūrėjo, kaip tiesiog jų akyse dingsta visas užgyventas turtas. Atvykus ugniagesiams namo stogas jau degė atvira liepsna.

Gesinti gaisro buvo nusiųsti šeši ugniagesių automobiliai, keturios autocisternos, vandens atvežimo automobilis, štabo mašina.

Nors gaisrui gesinti buvo mestos gausios ugniagesių pajėgos, smarkus vėjas, vis iš naujo įžiebdamas ugnį, trukdė darbams. Gaisras gesintas beveik tris valandas.

Jo metu visiškai sudegė namo stogas, ugnis ir vanduo smarkiai apgadino ir abu namo aukštus. Žmonės nenukentėjo.

Ugniagesiai pastebi, kad atšalus orams žmonės pradėjo intensyviaus šildytis, todėl padaugėjo ir gaisrų. Vien per praėjusią parą jų kilo 37. Žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė didelių nuostolių.

Gyvenamieji namai antradienį degė Jonavos rajone Žeimių geležinkelio stoties kaime, Ignalinos rajone Daugėliškio kaime, Vilkaviškio rajone Pilviškių miestelyje, Vilniaus rajone Zujūnuose, ir Mažeikių rajone Spurganų kaime.


Šiame straipsnyje: gaisrasEišiškių pl.

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių