Per gaisrą Vilniuje žuvo du žmonės (papildyta)

Šeštadienio naktį per gaisrą daugiabučiame name Vilniuje žuvo du žmonės. Tai tragiškiausias gaisras sostinėje šiemet - iki tol 2013 gaisrų aukų sostinėje užregistruota nebuvo.

2.46 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) buvo gautas pranešimas apie tai, kad Taikos gatvėje 197 namo viename iš butų trečiame aukšte jaučiamas dūmų kvapas.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai dar laiptinėje pajuto dūmų kvapą. Jie iš buto išnešė du žmones - 59 metų vyrą ir 91 metų moterį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS sakė, kad, atvykus ugniagesiams, moteris buvo su gyvybės ženklais, ją gaivino greitosios pagalbos medikai, tačiau jiems nepavyko išgelbėti senolės gyvybės.

Bute, kuriame kilo gaisras, sudegė sofa-lova ir čiužinys, stipriai aprūko kambarys. Tragiško gaisro priežastys tiriamos.

Pasak policijos, vyro kūnas buvo apdegęs, o senutė apsinuodijo smalkėmis. Įtariama, kad gaisras kilo dėl neatsargaus vyriškio rūkymo lovoje.

Kilus gaisrui, daugiabučio namo gyventojų evakuoti nereikėjo, nes, pasak ugniagesių, buvo jaučiamas silpnas dūmų kvapas.

Nuo metų pradžios Lietuvoje kilo 120 gaisrų, juose žuvo septyni žmonės. Ugnyje žuvusiųjų skaičius šiemet yra kelis kartus didesnis nei pernai tuo pat metu.


Šiame straipsnyje: gaisrasnelaimėVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių