Elektrėnuose iš daugiabučio dėl gaisro evakuota 70 žmonių (papildyta)

Elektrėnų valdžia ketina skirti laikiną būstą nuo gaisro ketvirtadienio naktį nukentėjusioms šeimoms.

Savivaldybės administracijos direktorius Arvydas Vyšniauskas sakė, kad šiuo metu renkami gyventojų prašymai suteikti laikiną būstą. Jau dabar žinoma, kad laikino būsto reikės bent penkioms šeimoms.

„Didelės problemos neturime, turime bendrabučių kambarių laikinam apgyvendinimui. Ten vyksta tyrimas, be to, patalpas reikia išvėdinti, sutvarkyti, išdžiovinti“, - sakė A.Vyšniauskas.

Elektrėnų policijos komisariatas dėl gaisro bendrabutyje Rungos gatvėje pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu.

„Kol kas įtariamųjų nėra sulaikyta ar nustatyta. Tačiau informaciją mes aiškinamės, dar vyksta darbai įvykio vietoje. Pirminius tyrimo rezultatus mums pateiks gaisrininkai, mus domina gaisro priežastys,“ - ketvirtadienį sakė Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžejus Grudinskis.

Ketvirtadienio naktį dėl Elektrėnuose bendrabutyje kilusio gaisro buvo evakuota 70  žmonių 11 žmonių, tarp jų viena nėščia moteris ir viena moteris su naujagimiu, ir dar 10 vaikų išvežti apžiūrai į ligoninę, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Elektrėnų pareigūnai ir valdžios atstovai teigia nepamenantys tokios masinės evakuacijos mieste.

Bendrabutyje Rungos gatvėje ketvirtadienio naktį kilo du gaisrai.

Po vidurnakčio į iškvietimą atvykę ugniagesiai rado dūmų pilnas patalpas trečiame aukšte - bendro naudojimo poilsio kambaryje sudegė trys vaikiški vežimėliai. Aprūko patalpa ir dalis koridoriaus. Pasak ugniagesių, šis gaisras buvo užgesintas iki atvykimo.

Po dviejų valandų įsiplieskė kur kas didesnis gaisras - apie 2  val. nakties atvykus gelbėtojams trečiame aukšte atvira liepsna degė dviejose vietose: bendro naudojimo patalpoje, koridoriaus viduryje, kur įrengtas poilsio kambarys, ir kitame pastato gale įrengtoje prausykloje.

Stipriai išdegė poilsio kambarys, aprūko prausyklos patalpa. Iš trečio, ketvirto ir penkto aukštų buvo evakuota 70 žmonių.

21 asmuo iš evakuotų buvo apgyvendinti Priešgaisrinės gelbėjimo komandos patalpose.

Apie 6 val. gyventojai sugrįžo į savo butus. Jų vidus gaisro metu neapdegė. Bendrosios gyventojų patalpos buvo suremontuotos -  sumontuoti nauji langai, įrengti nauji tualetai, plautuvės. Likviduoti gaisro padarinius elektrėniškiams padės savivaldybė.


Šiame straipsnyje: gaisrasugniagesiaievakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ffff

ffff portretas
fffff
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių