D.Valys prašo panaikinti R.Kupčinsko neliečiamybę

Generalinis prokuroras Darius Valys penktadienį nusprendė kreiptis į Seimą, prašydamas sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn parlamentarą Rytą Kupčinską dėl eismo įvykio, kai politikas šią vasarą automobiliu partrenkė dviračiu važiavusią merginą.

Šiemet birželio mėnesį Seimo nario Ryto Kupčinsko vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje prie Seimo rūmų parbloškė dviračiu važiavusią 25 metų merginą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, automobilis važiavo iš Gedimino prospekto į Gynėjų gatvę.

Nukentėjusioji patyrė galvos traumą ir nubrozdinimų.

Seimo narys vėliau aiškino, kad dviratininkės galėjo nepastebėti dėl skaisčiai švietusios saulės.

Už tai Seimo nariui pareigūnai nori pritaikyti be administracinę, o baudžiamąją atsakomybę. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Šiuo metu atlikti visi būtini ir įstatymo nedraudžiami ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, tačiau norint baigti tyrimą R.Kupčinskui turi būti surašytas pranešimas apie įtarimą ir jis turi būti apklausiamas“, - sakoma prokuratūros pranešime.

Pats generalinis prokuroras Darius Valys taip pat neseniai buvo patekęs į avariją ir sužalojo pėsčiąją, bet jis atsipirko administracine atsakomybe, nes sužeidimas įvertintas kaip nežymus sveikatos sutrikdymas. R.Kupčinsko atveju sutrikdymas įvertintas kaip nesunkus - tai skirtinga kategorija.

R. Kupčinskas yra Andriaus Kupčinsko, dabartinio Kauno mero, tėvas.


Šiame straipsnyje: Rytas Kupčinskasavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

DEL VALIO

DEL VALIO portretas
Tai tegul Valys pats save baudziamojon atsakomyben pasitraukia! Kodel jam tokia bausme neskirta uz moters partrenkima perejoje?

to1

to1 portretas
Dometis reikia, Valys nubaustas.Mat saulė apakino, seimūni visi apake, nieko apart savo interesų nebemato.

Petia

Petia portretas
Taigi Valys padaves atsistatydinimo pareiskima del padarytos avarijos. Tai kaip cia taip? Teis kita?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių