Degantis šiukšlių konteineris sukėlė paniką

Pirmadienį Vilniuje kilo 10 gaisrų. Penki iš jų kilo užsidegus šiukšlėms. Daugiabučio namo viduje degantis šiukšlių konteineris sukėlė didelę namo gyventojų paniką.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, pirmadienį (gruodžio 15 d.) Vilniaus Ulonų, Savanorių, Titnagų, Kauno gatvėse degė šiukšlės ir šiukšlių konteineriai.

Vienas šiukšlių konteineris vakar prieš 21 val. vakaro užsidegė Didlaukio gatvėje esančiame 28-ajame daugiabučiame name, konteineriui skirtoje vidinėje patalpoje. Nuo gaisro buvo smarkiai uždūminta laiptinė. Iš lauko atrodė, tarsi degtų visas namas, mat žiežirbos tiško iš po lauko durų stogelio, o dūmai kilo pro patį namo stogą.

Gesinti gaisro atvyko net trys ugniagesių automobiliai, buvo iškviesta greitosios medicinos pagalbos mašina. Tokio tipo gaisras gali rimtai grėsti žmonių gyvybėms, nes išėjus į laiptinę galima apsinuodyti dūmais.  

Šio, kaip ir kitų gaisrų, priežastys tiriamos, tačiau dažnai šiukšlės konteineriuose užsidega kai į šiukšlių liftą įmetama deganti nuorūka.

Vakar vidurdienį ugniagesiai gavo pranešimą apie gaisrą Sėlių g. 38. Apleistame vieno aukšto mediniame name degė sendaikčiai ir šiukšlės.

Pirmadienio vakarą, 18 val. 38 min., Sodžiaus g. 2 degė medinis ūkinis pastatas. Apdegė pastato siena, sudegė dalis viduje sandėliuojamo šieno. Ugniagesiams pavyko išgelbėti pastate buvusius gyvulius.

Naktį į antradienį, prieš 4 val., Domininkonų g. 6 degė statybiniai vagonėliai. Vienas vagonėlis visiškai išdegė, antrajame apdegė vidus ir sukrauti daiktai. Sudegė dalis šalia buvusios medinės tvoros.

Vilniuje, Ateities g.26, pirmadienio vakarą  po 19 val.., degė apleistas automobilis „Wartburg". Policija ir automobilių registravimo įmonė „Regitra“ primena, kad automobilių savininkai atsakingi už savo automobilius ir už jų nepriežiūrą gali būti nubausti.


Šiame straipsnyje: gaisrasšiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių