Deganti patalynė ligoninėje sukėlė sumaištį

Pirmadienį paryčiais priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobiliai skubėjo į Kauno klinikų Romainių tuberkuliozės ligoninę.

Pranešimą apie nelaimę ugniagesiai gavo 6.22 val. Į įvykio vietą buvo išsiųstos penkios ugniagesių autocisternos.

Atvykę gelbėtojai rado dūmuose skendintį ligoninės koridorių antrame aukšte. Dūmų kamuoliai veržėsi iš nedidukės palatos.

Įtampa atslūgo, kai ugniagesiai pranešė nematantys atviros liepsnos. Kaip paaiškėjo vėliau, viso labo degė patalynė ant spyruoklinės lovos.

Pakako 10 litrų vandens, ir pavojaus kaip nebūta. Gaisrų tyrėjų išvada – priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimai eksploatuojant elektros prietaisus.

Tuberkuliozės ligoninės vadovas Algimantas Tarūta džiaugėsi, kad niekas nenukentėjo ir padaryti nežymūs nuostoliai. „Išmetėme čiužinį. Gal reikės dar vieną sieną perdažyti“, – paaiškino A.Tarūta.

Pasak ligoninės vadovo, palatoje, kurioje kilo sumaištis, niekas negulėjo, tačiau joje stovi šaldytuvas. Juo naudojasi kelių gretimų palatų ligoniai.

„Nevengia pacientai ir parūkyti ligoninėje. Gal kuris nors taip ir padarė naktį. O gal nuo ilginamojo laido, liaudyje dažniau prailgintoju vadinamo, kilo gaisras“, – svarstė A.Tarūta.

Vadovas patvirtino, kad nei vienas Romainių tuberkuliozės ligoninės pacientas dėl šios „šunybės“ neprisipažino.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių