Britanijoje katinas išgelbėjo savo šeimininkų namus nuo gaisro

Didžiosios Britanijos Devono grafystėje katinas vardu Peperis padėjo išgelbėti savo šeimininkų namus nuo gaisro. Gyvūnas sugebėjo atidaryti langą, kai name kilo gaisras, rašo šalies dienraštis „The Daily Mail“.

Incidentas įvyko tada, kai Peperio šeimininkai išvažiavo apsipirkti. Atidaręs virtuvės langą katinas išbėgo į gatvę, o iš namo išsiveržusius juodus dūmus greitai pamatė kaimynai. Atvažiavę ugniagesiai sugebėjo užkirsti kelią ugnies plitimui po namus. Vėliau nustatyta, kad gaisras kilo dėl sugedusios mikrobangų krosnelės.

Peperio šeimininkė Šerona Vait pasakojo, kad jos augintinis išmoko atidaryti virtuvės langą visai neseniai. Pirmą kartą tai padarė visai šeimai pietaujant virtuvėje. „Kai jis atidarė langą, visi ėmė ploti. Veikiausiai jį tai įkvėpė“, – sako moteris ir priduria, kad nuo tada katinas reguliariai per langą pats išeidavo į lauką.

Būtent taip Peperis per langą išlindo ir gaisro dieną. „Jei ne jis ir ne mūsų kaimynai, viskas būtų baigęsi gerokai liūdniau, – tvirtina Š. Vait. – Peperis vis dar yra šiek tiek išsigandęs, bet jau gana gerai ėda.“


Šiame straipsnyje: katinasgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių