Bendrakeleivį pražudžiusiam patruliui gresia tūkstantiniai ieškiniai

Kauno apylinkės prokuratūra teismui perdavė 29 m. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulio R. V. baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas neblaivus pražudęs žmogų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R. V. praėjusių metų spalio 28 d. neblaivus (1.88 promilės alkoholio) vairuodamas automobilį nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, todėl jo nesuvaldė ir išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą.  Čia susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu „Mercedes Benz“ automobiliu.

Eismo įvykio metu žuvo kartu su policininku važiavęs K. Z., o „Mercedes Benz“ bendrakeleiviui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. 

Sužalotas keleivis byloje pateikė 8 tūkst. litų, o „Mercedes Benz“ automobilio vairuotojas – 17 tūkst. civilinį ieškinį.

Įstatymas numato, kad tas, kas vairavo transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, ir  pažeidė kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko avarija ir žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimo bausme nuo trejų iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
O kodėl neįvertinta, kad MB buvo be draudimo. be tech.apžiūros, ir jo ratai buvo ne tik skirtingo rašto, bet ir dydžio. Tokia transporto priemonė negali dalyvauti viešajame eisme

Nuo kada

Nuo kada portretas
rašo Klaipėda apie Kauno kaimo benamius.

pirmam

pirmam portretas
na ir kas? jam riekia skriti administracine bauda ir tiek, kad netvarkinga masina vazinejo, o eismo ivykio kaltininko kaltes tai nepaneigia, as aplamai be padangu galiu ant disku vaziuoti, na ir kas, bet kuo as kaltas, kad girti degradai i mane ivaziuoja?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių