Bausmė už mirtinai sužalotą berniuką – beveik 3 metai nelaisvės

Kupiškio rajono gyventoja už neatsargų vairavimą, dėl kurio buvo mirtinai sužalotas berniukas, nuteista dvejų metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Teismas pripažino kalta 46 metų D.S., dėl kurios nusikalstamo nerūpestingumo sukeltos avarijos metu sunkiai sužalotas berniukas mirė, nukentėjo jo mama ir sesutė – joms buvo sutrikdyta sveikata, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Paskelbtu nuosprendžiu D.S. nuteista dvejų metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams šešiems mėnesiams, nuteistoji įpareigota be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Jai paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - vienerius metus uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ir priteisti civiliniai ieškiniai nukentėjusiųjų neturtinei žalai atlyginti.

Pernai liepos pirmosios dienos pavakarę Kupiškio miesto link pagrindiniu keliu paviešėti į Skverbų kaimą automobiliu „Ford Fiesta“ su dviem mažamečiais vaikais vykusi nukentėjusioji stabtelėjo rodydama kairįjį posūkį, tačiau prie jų artėjusio „Renault Vel Satis“ vairuotoja D.S. laiku nesulėtino greičio ir nesugebėjo sustabdyti savo automobilio, todėl jis atsitrenkė į „Ford Fiesta“ galinę dalį.

Eismo įvykio metu sunkiai sužalotas berniukas kitą dieną mirė, nukentėjo jo sesutė ir vaikų mama.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi prokurorė Virginija Kliaugienė teigia, kad eismo įvykį su mažamečio mirtimi dėl nusikalstamo nerūpestingumo sukėlusi vairuotoja privalėjo būti atidesnė ir pasirinkti saugų greitį, tuomet būtų sugebėjusi laiku sustabdyti automobilį ir išvengti susidūrimo. Šio eismo įvykio pasekmės skaudžios ir neatitaisomos - atimta mažamečio vaiko gyvybė, dėl savo vaiko tragiškos netekties tėvai patyrė didelį dvasinį sukrėtimą ir ilgalaikį emocinį stresą dar ir dėl to, kad kaltinamoji ilgą laiką nenorėjo pripažinti savo kaltės.

Vėliau D.S. prisipažino ir papasakojo, kad tą pavakarę kelio sąlygos ir matomumas buvo geras (škvalas su perkūnija ir lietumi kilo vėliau), važiuodama keliu iš Panevėžio Kupiškio link staiga prieš savo automobilį už posūkio į Skverbus pamatė raudoną „Ford Fiesta“, bandė stabdyti, tačiau nespėjo ir atsitrenkė į stovėjusio automobilio galinę dalį.

Ji gailisi dėl to, kad žuvo nukentėjusiųjų sūnus,  jų atsiprašė.

Teismas, patvirtinęs prokurorų kaltinimą, konstatavo, kad išnagrinėtoje byloje tarp eismo taisyklių reikalavimų pažeidimų ir atsiradusių padarinių pagrįstai buvo nustatytas tiesioginis priežastinis ryšys ir jo veika teisingai kvalifikuota pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 dalį - dėl kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimo ir su tuo susijusio eismo įvykio, dėl kurio žuvo žmogus.

Įstatymas tam, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: avarijasužalojimasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

debiliska teisetvarka

debiliska teisetvarka portretas
minimum 15 metu kalejimo

Nu

Nu portretas
Chmmm, vaikas mire, o vairuotoja gavo tik lygtinai. O kita gauna realia bausme. Tai kaip cia suprast ta teisinguma.

firikt

firikt portretas
Ar jūs durni, ar debilai? Ar arkliu važinėjat? Ar esat tikri, kad jums taip nebus? Juk ne girta važiavo, o be to ko ta boba su vaikais sėdo į tą mašiną? Ar ją ten prievarta vežė? Surišus? Gerai ir darau, kad niekada nevežu jokių svetimų žmonių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių