Bangladeše per gaisrą drabužių fabrike žuvo 109 žmonės

Bangladešo gelbėtojai sekmadienį rado 109 lavonus po gaisro viename drabužių fabrike, per kurį daugelis darbuotojų buvo priversti šokti iš aukštai esančių langų, kad ištrūktų iš dūmų ir liepsnų.

Ugniagesiai tik per kelias valandas suvaldė gaisrą, įsiplieskusį šeštadienio vakarą maždaug už 30 kilometrų į šiaurę nuo sostinės Dakos esančio devynių aukštų siuvyklos „Tazreen Fashion“ pirmajame aukšte.

Likę gyvi žmonės pasakojo, kad panikos apimti darbuotojai, daugiausiai moterys, beviltiškai mėgino ištrūkti iš fabriko, kuriame, pasak jo savininko, buvo siuvami drabužiai tarptautinėms bendrovėms, tokioms kaip Olandijos aprangos parduotuvių tinklas C&A ir Honkonge įsikūrusi bendrovė „Li & Fung“.

„Gamykloje buvo įstrigę per tūkstantį darbininkų“, - 42 metų darbuotoja, vardu Romesa, sakė vietos žiniasklaidos, gulėdama ligoninės lovoje.

„Iššokau iš lango ketvirtame aukšte ir nukritau ant kito trijų aukštų pastato stogo. Keli kiti žmonės iškrito per langus ir žuvo“, - pridūrė ji.

Bangladešas yra pasaulinis drabužių gamybos centras dėl pigios darbo jėgos. Ten siuvami daugelio populiarių prekių ženklų drabužiai parduodami Vakarų šalių rinkose siuvami, tačiau tokiuose fabrikuose darbo sąlygos dažnai labai primityvios ir neatitinka saugumo standartų.


Šiame straipsnyje: Bangladešasgaisrasnelaimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių