Baisių avarijų priežastys: alkoholis ir vairavimo kultūros stoka

Policijos ir saugaus eismo pareigūnai pateikė pirmines išvadas apie praėjusią savaitę Zarasų ir Molėtų rajonuose įvykusias rezonansines avarijas, kurių metu nuskendus automobiliams žuvo penki žmonės.

Avarija Molėtų rajone, kur automobilyje nuskendo trys žmonės, įvyko rajoninės reikšmės žvyruotame kaimo kelyje. 1991 m. gamintas automobilis važinėjo nudilusiomis padangomis, kurios neatitinka techninių reikalavimų. 

Visi trys žuvę žmonės važiavo neprisisegę saugos diržų. Liudininkų teigimu, visi galėjo būti neblaivūs, nes prieš tai dirbo miške, vartojo alkoholį, prieš važiuodami automobiliu pirko alkoholį parduotuvėje. Vienintelis išgyvenęs keleivis vėliau buvo rastas neblaivus.

Teigiama, kad greitai kaimo šunkeliais laksčiusį automobilį vairavęs jo savininkas blogai matė. Jis už Kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo baustas 7 kartus. Du kartus pagautas vairuojant neblaivus. Posūkyje automobilis nuslydo nuo kelio. Kitą dieną jis buvo rastas maždaug 0,5 metro gylio baloje.   

Avarija Zarasų rajone, kur automobilyje nuskendo du žmonės, įvyko mažo eismo intensyvumo vingiuotame rajoninės reikšmės kelyje, sningant. Policijos teigimu, trijų metų vairavimo stažą turinti vairuotoja greičiausiai nepasirinko saugaus greičio ir nesuvaldžiusi automobilio įvažiavo į vandens telkinį. Daromos prielaidos, kad stabdant automobilį galėjo sumėtyti, nes ant priekinės ašies buvo dygliuotos padangos, o ant galinės – nedygliuotos.   

Praėjusią savaitę Vilniaus rajone dėl vairuotojo kaltės avarijoje žuvo kartu su juo automobilyje važiavusi sesuo. Avarijos kaltininkas neturėjo vairuotojo pažymėjimo, vairavo ne savo automobilį su senomis nudilusiomis padangomis.  

Policijos ir saugaus eismo specialistų pasitarime sutarta, jog pareigūnai turėtų griežčiau kontroliuoti, ar žiemą automobiliai važinėja su žieminėmis padangomis. Taip pat iškeltas pasiūlymas didinti baudas už šio reikalavimo nepaisymą.

Skaudžių nelaimių keliuose įvyktų mažiau, jei policija dažniau patruliuotų ir vykdytų eismo kontrolę, tačiau tai trukdo daryti lėšų degalams trūkumas.


Šiame straipsnyje: vairavimasavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių