Avariją sukėlęs neblaivus estas nubaustas 15 parų areštu

Joniškio rajono apylinkės teismas 15 parų areštu nubaudė Estijos pilietį, kuris būdamas neblaivus vairavo vilkiką ir apgadino elektros stulpą.

Šeštadienio pavakarę Joniškio rajono policijos pareigūnai skubėjo į eismo įvykį Joniškio miesto aplinkkelyje. Buvo gauta informacija, kad sunkvežimis MAN kliudė kelio apšvietimo stulpą, jį apgadino ir iš eismo įvykio vietos nuvažiavo, apie tai nepranešęs policijai. Eismo įvykyje žmonės nenukentėjo, tik buvo apgadintas sunkvežimis ir elektros stulpas.

Policijos pareigūnai sulaikė sunkvežimį vairavusį neblaivų 54 metų Estijos pilietį A.J. iš Hapsalu. Jam nustatytas vidutinis girtumas - 2,22 promilės alkoholio.

Už neblaivaus padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį kelio įrenginio sugadinimą jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Toks pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 4 iki 5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Joniškio rajono apylinkės teismas estui paskyrė 15 parų administracinio arešto ir teisę vairuoti transporto priemonę atėmė trejiems metams, pirmadienį pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Nagrinėjant šią administracinę bylą, paaiškėjo, kad estas alkoholiu vaišinosi Latvijoje. Anot jo paties, išgėrė jis tik litrą alaus. Įvažiavus į Lietuvą, sprogo vilkiko priekinė padanga, estas jo nebesuvaldė ir atsitrenkė į pakelėje buvusį apšvietimo stulpą.

Kad nekliudytų eismui, užsienietis nutaręs nuvažiuoti į aikštelę, kuri nuo įvykio vietos yra už kilometro. Čia vyras iš to apmaudo dėl nesėkmės truktelėjęs stiklinę degtinės. Dėl to alkoholio matuoklis ir parodęs tiek daug promilių.

Estui pripažino, jog jis žinojo, kad negalima pasitraukti iš eismo įvykio vietos, nepranešus apie jį policijai, bei vairuoti transporto priemonę išgėrus.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių