Australijoje gyventojai evakavosi iš miško gaisrų niokojamų teritorijų

Tūkstančiai žmonių Australijos pietinėje Tasmanijos saloje evakavosi, gelbėdamiesi nuo miško gaisrų , kurie sunaikino jau bent 80 namų, kai nepatvirtintuose pranešimuose nurodoma, kad žuvo vienas žmogus, šeštadienį informavo policija.

Gaisrai įsiplieskė penktadienį, kai didžiąją šalies dalį apėmė vasaros karščių banga, net Tasmanijoje, kuri pasižymi vėsesniu klimatu, temperatūra pakilo per 40 laipsnių Celsijaus.

Viena labiausiai nukentėjusių vietovių yra nedidelė Danalio gyvenvietė, esanti už maždaug 55 kilometrų į rytus nuo Hobarto. Policijos duomenimis, ten supleškėjo apie 30 proc. pastatų, tarp jų ir policijos nuovada bei mokykla.

Kaimyninėje Konelio Maršo gyvenvietėje sudegė apie 40 proc. pastatų.

Premjerė Julia Gillard pareiškė, kad vyriausybė suteiks pagalbą nukentėjusiems nuo gaisrų.

„Be abejo, šiuo metu dėmesys tebėra sutelktas į gaisrų malšinimą“, - ji sakė televizijai „Channel Nine“.

Krūmynų gaisrai taip pat siautėjo kituose Australijos regionuose: Pietų Australijos, Viktorijos, Naujojo Pietų Velso ir Kvynslando valstijose.

Didžiausi gaisrai, Australijoje siautėję 2009 metų vasarį, buvo pavadinti Juodojo šeštadienio tragedija. Tuo metu virtinė gaisrų, įsiplieskusių esant didelei sausrai ir vėjui, sunaikino apie 2 000 namų ir nusinešė 173 žmonių gyvybes.


Šiame straipsnyje: Australianelaimėgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių