Afganistane, manoma, afganų policininkai, nužudė keturis NATO karius

Įtariami afganų policininkai sekmadienį nužudė keturis NATO karius, paskelbė šios JAV vadovaujamos pajėgos, kurios nurodė, kad tai būtų jau antras incidentas per dvi dienas, kai vietos saugumo pajėgų nariai nužudo savo sąjungininkus vakariečius.

Per vadinamąsias „saviškių atakas“ šiais metais žuvusių karių vakariečių skaičius dabar yra 51. Tokie išpuoliai gali sužlugdyti koalicijos planus apmokyti afganų pajėgas, kad jos perimtų atsakomybę už saugumą, kai Vakarų pajėgos 2014 metais bus išvestos.

JAV vadovaujamos NATO Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF) daug detalių nepateikė, bet sakė, kad incidentas įvyko Pietų Afganistane, kur yra Talibano vadovaujamo sukilimo židinys, ir nurodė, jog įtariama, kad išpuolį įvykdė afganų policijos nariai.

Šeštadienį per panašų išpuolį pietinėje Hilmendo provincijoje žuvo du britų kariai.

Pietinės Zabulio provincijos policijos viršininko pavaduotojas Ghulam Jilani (Gulam Džilanis) patvirtino išpuolio faktą.

„Buvo įvykdyta ataka prieš policijos postą Mizanos rajone. Koalicijos pajėgos atvyko padėti. Vienas policininkas iš Mizanos policijos pradėjo šaudyti į koalicijos karius“, - sakė jis.

Šiemet jau buvo daugiau kaip 30 tokių atakų, o dauguma aukų buvo amerikiečiai.

Sekmadienio išpuolis buvo įvykdytas vos dvi savaitės po to, kai JAV specialiosios pajėgos sustabdė maždaug tūkstančio naujokų rengimą prieštaringai vertinamam policijos padaliniui, vadinamam Afganų vietos policija.


Šiame straipsnyje: AfganistanasNATOžuvoišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

LABAI

LABAI portretas
labai ,labai gera naujiena...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių